Θεσσαλονίκη: Στο σφυρί ακίνητα με τιμές εκκίνησης από 250 ευρώ!

Τρεις ηλεκτρονικές δημοπρασίες καθημερινά τον Ιούλιο - Ποια ακίνητα περιλαμβάνει το…  μενού των πλειστηριασμών
INTIME NEWS
2'

Μήνας των πλειστηριασμών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Ιούλιος, με περίπου 3 ηλεκτρονικά σφυριά να χτυπούν καθημερινά στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει το voria.gr, το… μενού των πλειστηριασμών περιλαμβάνει όλη τη γκάμα ακινήτων από κατοικίες, πάρκινγκ, αποθήκες, καταστήματα, γραφεία και οικόπεδα, τα οποία είναι προγραμματισμένο να αναζητήσουν νέο ιδιόκτητη, εκτός αν μεσολαβήσει κάποια κίνηση από τους οφειλέτες. Οι τιμές εκκίνησης ξεκινούν από μια… χούφτα ευρώ, για αποθήκες που βγαίνουν στο σφυρί για 250 ευρώ, έως 5,39 εκατ. ευρώ για πολυώροφο πάρκινγκ.

Τη συντριπτική πλειονότητα των διαδικασιών έχουν εκκινήσει εισπρακτικές εταιρείες και αφορούν κυρίως κατοικίες. Συνήθως, όπως λένε γνώστες, η πλευρά των πιστωτών δεν επιλέγει κατευθείαν την οδό του πλειστηριασμού, παρά μόνον ως έσχατο μέσο για την ανάκτηση οφειλών. Κυρίως, δε, όταν ο οφειλέτης δεν έχει δείξει διάθεση συνεργασίας για την εξεύρεση λύσης για τη ρύθμιση του χρέους.

Το μενού των πλειστηριασμών

Για το διάστημα των επόμενων ημερών που μεσολαβούν μέχρι το τέλος του Ιουλίου είναι προγραμματισμένοι 45 πλειστηριασμοί, ενώ για τον Σεπτέμβριο, μέχρι στιγμής, 28.

Οι τιμές πρώτης προσφοράς για τις κατοικίες που αποτελούν το… κυρίως πιάτο των πλειστηριασμών κλιμακώνονται ανάλογα με το είδος, το μέγεθος και την περιοχή του ακινήτου, από 347.500 ευρώ έως 5.100 ευρώ, που αφορά ημιυπόγειο.

Σημειώνεται πως οι περιπτώσεις των κατοικιών που η τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται στο επίπεδο περί τα 100.000 ευρώ είναι σαφώς περισσότερες έναντι αυτών που βρίσκονται σε χαμηλά ποσά.

Οι χαμηλότερες τιμές εκκίνησης, 250 ευρώ έκαστη, καταγράφονται για δύο αποθηκευτικούς χώρους, ενώ η υψηλότερη για αποθήκη αγγίζει τα 15.071 ευρώ.

Η υψηλότερη τιμή για κατάστημα αγγίζει τα 548.000 ευρώ και καταγράφεται για χώρο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, ενώ η χαμηλότερη 5.460 ευρώ για κατάστημα στη Χαριλάου.

Πολυώροφο πάρκινγκ, οκτώ επιπέδων, στην οδό Προμηθέως, βγαίνει στο σφυρί αντί του ποσού των 5,39 εκατ. ευρώ.