Πάτρα: Τον εκβίαζαν εν ζωή, τον έκλεβαν και μετά θάνατον!

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Πάτρα - Είχε υπεξαιρέσει ποσό που ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Πάτρα: Τον εκβίαζαν εν ζωή, τον έκλεβαν και μετά θάνατον!
1'

Σε οικογενειακή επιχείρηση είχαν μετατρέψει δυο άνδρες και τέσσερις γυναίκες την κατ’ εξακολούθηση εκβίαση και υπεξαίρεση χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς πατρινού επιχειρηματία.

ΟΙ φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης (16/7), στην «αμαρτωλή» πολυκατοικία στον κόμβο Κουρτέση, στην Αγία Σοφία και σε συγκρότημα κατοικιών στον Άγιο Βασίλειο.

Πρόκειται για έξι μέλη οικογενειών Ρομά ηλικίας από 20 έως 56 ετών, για τα οποία είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και διέμεναν στην κατασχεμένη από τράπεζα, πολυκατοικία της Αγ. Σοφίας που ανήκε στον επιχειρηματία και διατηρούσαν άρρηκτους δεσμούς με ομόφυλούς τους που κατοικούν σε ακίνητο, ιδιοκτησίας του Πατρινού, στον Αγ. Βασίλειο έχοντας γίνει ο «φόβος και τρόμος» για τους κατοίκους.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, για περισσότερο από τρία χρόνια, έχοντας αποσπάσει με απειλές και διά της βίας, κάρτες και κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία –ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις αρχές του χρόνου– καρπώνονταν κάθε μήνα τα ποσά ενοικίων διαμερισμάτων, αλλά και τα ποσά που καταβάλλονται από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την εγκατάσταση κεραιών στην ταράτσα του ακινήτου στον κόμβο Κουρτέση. Το ποσό που υπεξαίρεσαν εκτιμάται πως ξεπερνά τις 120.000€.

Οι έξι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πατρών, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για ν’ απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή