Δέσποινα Βανδή: Νέες διαστάσεις στο θερμό επεισόδιο - Έλληνες μουσικοί καταγγέλλουν ότι εκδιώχθηκαν

Απαράδεκτη συμπεριφορά από Τούρκους σωματοφύλακες καταγγέλλουν οι Έλληνες μουσικοί που θα έπαιρναν μέρος στη συναυλία της Δέσποινας Βανδή στο Τσεσμέ, η οποία εν τέλει ακυρώθηκε.

Δέσποινα Βανδή: Νέες διαστάσεις στο θερμό επεισόδιο - Έλληνες μουσικοί καταγγέλλουν ότι εκδιώχθηκαν
INTIME NEWS
5'

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την προβοκάτσια που «έστησαν» οι Τούρκοι στη Δέσποινα Βανδή, επιθυμώντας να δώσουν πολιτική διάσταση σε μια μουσική εκδήλωση που θα εμφανίζοταν η Ελληνίδα τραγουδίστρια.

Όπως είναι γνωστό η Δέσποινα Βανδή αρνήθηκε να εμφανιστεί στη συναυλία που οργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας στο Τσεσμέ, καθώς υπήρχε ανηρτημένο πόστερ του Κεμάλ Ατατούρκ.

Σύμφωνα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, την ώρα που ελήφθη η απόφαση για την ακύρωση της εμφάνισης της Βανδή, στη σκηνή βρίσκονταν μόνο οι Έλληνες μουσικοί καθώς η διάσημη τραγουδίστρια παρέμενε στο ξενοδοχείο.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι Έλληνες μουσικοί εκδιώχθηκαν από τον χώρο της συναυλίας από οκτώ Τούρκους σωματοφύλακες, αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Η απάντηση της Δέσποινας Βανδή

Η απάντηση της Δέσποινας Βανδή για το περιστατικό ήρθε μέσα από δημοσίευση της στα social media:

«Με απόλυτο σεβασμό προς το κοινό που θα με τιμούσε με την παρουσία του στη συναυλία μου, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ανακοινώνω ότι για λόγους του Τουρκικού Ιδρύματος Παιδείας που αποφάσισε να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως μια συναυλία δίνοντάς της μια απαγορευμένη και μη συμφωνημένη πολιτική προσέγγιση, η συμμετοχή μου στην εκδήλωση δεν είναι δυνατό να συμβεί», έγραψε συγκεκριμένα.

Nωρίτερα σήμερα, έδωσε και νέα απάντηση για την προπαγάνδα των Τούρκων: «Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων. Ζήτησα να φύγει η φωτογραφία του και στη θέση της να μπει μία ελληνική σημαία πλάι στην τουρκική», ανέφερε σε δήλωση της στο ΟPEN.

«Σπάει» τη σιωπή της συνεργάτιδά της

Τα όσα διαδραματίστηκαν στο Τσεσμέ περιέγραψε με λεπτομέρειες συνεργάτιδα της Δέσποινας Βανδή.

«Είχαμε μια συναυλία στο Τσεσμέ της Τουρκίας, με το εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Φτάσαμε εκεί, έστησαν τη σκηνή αυτοί και την ώρα που φτάσαμε για sound check με την μπάντα, ήταν αναρτημένο banner πίσω στη σκηνή. Ρωτήσαμε αν είναι για τη δική μας συναυλία ή αν είναι για κάτι άλλο.

Ήταν λίγο σε διαβουλεύσεις, ότι εντάξει η Δέσποινα θα έκανε μια συναυλία Pop, λαϊκή, τη δική της συναυλία. Δε θα είχε κάποια χροιά, δεν είχαν συμφωνήσει κάτι τέτοιο. Η σκηνή συνήθως είναι καθαρή, δεν έχει κάτι πίσω. Το banner αυτό ήταν στην πλάτη της σκηνής. Ήταν πολύ μεγάλο, έπιανε όλη τη πλάτη του θεάτρου. Ήταν ένα μπάνερ του Κεμάλ και η τούρκικη σημαία» ανέφερε η Ευγενία Λιάκου.

«Εμείς περιμέναμε στο καμαρίνι να βγούμε και μας έγινε η ανακοίνωση. Βγήκαμε με προστασία γιατί μίλησε μετά αυτή η δήμαρχος λίγο πιο έντονα και ο κόσμος είχε αναστατωθεί. Μας έβγαλαν έξω και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Η Δέσποινα έφυγε κατευθείαν, εμείς ήταν οκ να φύγουμε σήμερα. Δε ξέρω αν υπήρχαν Έλληνες στο κοινό γιατί εμείς μετά το sound check πήγαμε στο καμαρίνι και μετά μας ανακοίνωσαν ότι δε θα βγούμε.

Τη Δέσποινα δεν την έχουμε δει γιατί έφυγε κατευθείαν. Εμείς είμαστε καλά. Στεναχωρήθηκα που έγινε αυτό, γιατί ο κόσμος έρχεται να ακούσει μουσική. Αγαπάνε την ελληνική μουσική, αγαπάνε τους Έλληνες καλλιτέχνες πάρα πολύ. Ο κόσμος ήρθε να δει τη συναυλία, στεναχωρήθηκα που έγινε όλο αυτό.

Η μουσική είναι πέρα από αυτά. Όταν πας να δεις μια συναυλία και ξαφνικά γίνεται μια πολιτική εκδήλωση, δεν είναι ωραίο» πρόσθεσε η συνεργάτιδα της Δέσποινας Βανδή.

Οι απειλές των Τούρκων - «Να γυρίσετε κολυμπώντας»

Την ίδια ώρα στην Τουρκία ξεχειλίζει η οργή για το περιστατικό και το «άδειασμα» της Δέσποινας Βανδή.

Πολλοί είναι οι Τούρκοι που έχουν μπει στο Instagram της Δέσποινας Βανδή και του Βασίλη Μπισμπίκη και σχολιάζουν με επιθετικό τρόπο τις φωτογραφίες της κατηγορώντας τη για ασέβεια, λέγοντάς της να μην ξαναπεράσει τα σύνορα της χώρας της και βάζοντας φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έγραψαν στη Δέσποινα Βανδή «να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας», αναπαράγοντας έτσι την τουρκική εθνικιστική ρητορική σχετικά με την καταστροφή της Σμύρνης, το 1922.

1721324730272-319981727-Capture.jpg

«Σας ευχόμαστε να κολυμπήσετε πίσω στην Ελλάδα όπως έκαναν οι πρόγονοί σας στο παρελθόν και να μην ξαναπατήσετε ποτέ το πόδι σας σε τουρκικό έδαφος», έγραψαν στον Βασίλη Μπισμπίκη.

Σύφωνα με τουρκικά Μέσα, επί σκηνής υπήρχαν η τουρκική σημαία και η αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ, τα οποία η Δέσποινα Βανδή ζήτησε να κατέβουν, πράγμα που δεν έγινε και η ίδια αρνήθηκε να βγει να τραγουδήσει.

Όπως αναφέρει η Habertürk, η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενιζλί, ανέβηκε στη σκηνή και υποστήριξε ότι η Δέσποινα Βανδή αρνήθηκε να τραγουδήσει επειδή ήθελε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ συμπλήρωσε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ότι «πρέπει να αποχωρήσει από τα σύνορα της πόλης».

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Η κυρία πρέπει να φύγει αμέσως από τα σύνορα αυτής της πόλης. Καμία δύναμη δεν μπορεί να επιχειρήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας ούτε την αφίσα του Ατατούρκ.Δεν μπορεί καν να το σκεφτεί αυτό. Η κυρία να φύγει από τα σύνορα. Ήρεμα και ειρηνικά όμως ελπίζω ότι δεν θα σκεφτεί ποτέ να κατεβάσει τη σημαία εκείνης της χώρας, που αποκτήθηκε με αίμα, σε όποια χώρα επισκεφτεί ξανά, τις σημαίες στην οποία έθαψαν πολλούς γιους».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή