Ρέντης: Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη συνεργείου – Χτύπησε Πακιστανό εργαζόμενό του

Ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη συνελήφθη με την κατηγορία ξυλοδαρμού και επίθεσης με ρατσιστικά κίνητρα.
UNSPLASH.
1'

Σε σοβαρή καταγγελία προέβη ένας υπάλληλος συνεργείου αυτοκινήτων στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη με καταγωγή από το Πακιστάν, λέγοντας στους αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον εργοδότη του, όταν εκείνος ζήτησε τα δεδουλευμένα του.

Ο αλλοδαπός εργαζόμενος υπέβαλε μήνυση στον εργοδότη του, καθώς –όπως κατήγγειλε– έπειτα από διαφωνία σχετικά με τη μη καταβολή δεδουλευμένων ύψους 1.500 ευρώ, ο δράστης τον χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο και τον έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσει επάνω σε όχημα και στη συνέχεια στο έδαφος, όπου συνέχισε να τον χτυπά με κλωτσιές στο σώμα.

Όταν το θύμα σηκώθηκε, ο δράστης αποπειράθηκε να τον χτυπήσει οδηγώντας όχημα εντός του συνεργείου και ακολούθως, αφού το θύμα βγήκε εκτός του συνεργείου και εισήλθε σε παρακείμενο καφέ προκειμένου να ξεφύγει, ο δράστης τον καταδίωξε και τον χτύπησε εκ νέου με γροθιές στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με το φερόμενο θύμα, ο δράστης τον εξύβριζε με φράσεις που θίγουν την καταγωγή του και τον απειλούσε κατά της ζωής του. Ύστερα από κλήση άλλου προσώπου προς την αστυνομία, ο εργοδότης έφυγε, ενώ το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε στο «Ασκληπιείο Βούλας» με τραύματα στο πρόσωπο, στη μέση και στο αριστερό πόδι.

Ο εργοδότης συνελήφθη εχθές (17/07), εντός των ορίων του αυτοφώρου και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του με τις κατηγορίες της σωματικής βλάβης, απειλής, εξύβρισης και εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Σήμερα οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, για να απολογηθεί.