Δράμα: Εξαπατούσαν ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους γιατρούς - Μία σύλληψη

Oι δράστες καλούσαν τηλεφωνικά τους παθόντες προσποιούμενοι τους ιατρούς νοσοκομείων και με πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα
2'

Πέντε υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει βοήθειας, κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

Οι απάτες διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο, σε περιοχές της Δράμας και στην Ασπροβάλτα, ενώ επέφεραν, σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες, αρκετές χιλιάδες ευρώ και χρυσαφικά στους δράστες, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Δράμα.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δράστες καλούσαν τηλεφωνικά τους παθόντες προσποιούμενοι τους ιατρούς νοσοκομείων και με πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους.

Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες μετέβαινε ο συλληφθείς δράστης στις οικίες τους, προκειμένου να παραλάβει τα συμφωνηθέντα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 33.250 ευρώ και χρυσαφικά η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 17.000 ευρώ.

Στην οικία του συλληφθέντα και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 190 ευρώ και των 355 λέβα Βουλγαρίας αντίστοιχα, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων