Κέρκυρα: Βυθίστηκε στο σκοτάδι - Προβλήματα υδροδότησης στα νότια του νησιού - Σταδιακή αποκατάσταση

Για περισσότερες από 6 ώρες η πόλη και τα προάστιά της ήταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Κέρκυρα: Βυθίστηκε στο σκοτάδι - Προβλήματα υδροδότησης στα νότια του νησιού - Σταδιακή αποκατάσταση
1'

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης παρατηρούνται στην Κέρκυρα.

Το βράδυ της Πέμπτη, ξαφνικά η πόλη βυθίστηκε στο σκοτάδι, προκαλώντας αναστάτωση σε καταστήματα, επιχειρήσεις, αλλά και νοικοκυριά, που βρέθηκαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερες από 6 ώρες.

Η διακοπή ρεύματος άρχισε σταδιακά από τις 11 το βράδυ στην καρδιά της πόλης και μέχρι τα μεσάνυχτα πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό.

Από τις 5 τα ξημερώματα η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά.

Με ανάρτηση του, ο δήμαρχος Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος αναφέρει πως επικοινώνησε με τον τεχνικό προϊστάμενο της ΔΕΗ και τον ενημέρωσε « ότι η διακοπή της παροχής ρεύματος σε τμήματα της πόλης και των προαστίων, οφείλεται σε βλάβη υπογείου καλωδίου μέσης τάσης».

Ο δήμαρχος συνεχίζει, ότι « συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ερευνούν την περιοχή που υπολογίζεται η βλάβη για να παρακάμψουν το προβληματικό κομμάτι και να επαναφέρουν την παροχή ρεύματος.Δεν είναι όμως προς το παρόν σε θέση να εκτιμήσουν το χρόνο που θα απαιτηθεί για την επίλυση του προβλήματος».

Την ίδια ώρα, στα νότια του νησιού, οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι με προβλήματα στην υδροδότηση, καθώς η στάθμη της βασικής πηγής στο Νεοχωράκι, έχει υποχωρήσει επικίνδυνα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας κ.Χειμαριώτη μία από τις γεωτρήσεις, εκείνη που έδινε τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού, στέρεψε εντελώς.

Οι υπόλοιπες δίνουν νερό, αλλά η στάθμη τους έχει κατέβει επικίνδυνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ/Corfutv

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή