Σκόπελος: Ξαπλώστρες και ομπρέλες με άδεια πάνω στον… δρόμο που οδηγεί σε παραλία

Εικόνες που δημιουργούν απορίες από τη Σκόπελο, όπου μία επιχείρηση τοποθέτησε νομίμως ομπρελοκαθίσματα στην άσφαλτο, στον μοναδικό δρόμο που οδηγεί σε παραλία.

Σκόπελος: Ξαπλώστρες και ομπρέλες με άδεια πάνω στον… δρόμο που οδηγεί σε παραλία
1'

Με άδεια –όπως υποστηρίζει– της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, ένας επιχειρηματίας στην παραλία Λιμνονάρι της Σκοπέλου φέρεται να τοποθέτησε ομπρελοκαθίσματα και πέτρες σε δρόμο παρεμποδίζοντας τη διέλευση ΑμεΑ, ασθενοφόρου, περιπολικού και πυροσβεστικού οχήματος.

Ακόμη, απέκλεισε την πρόσβαση σε χώρο στάθμευσης χωρητικότητας 130 θέσεων, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα των λουομένων να παρκάρονται στο οδόστρωμα, μονοδρομώντας την κυκλοφορία και με κίνδυνο κάποιο όχημα να πέσει στον γκρεμό, ενώ, τα ταξί σταμάτησαν τις κούρσες για τη μεταφορά κόσμου στο επίμαχο σημείο.

Κάτοικος με προβλήματα υγείας έκανε καταγγελία στην πλατφόρμα «MyCoast», όπου οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης. Όμως, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Η κατακραυγή και οι διαμαρτυρίες του κόσμου έχουν κορυφωθεί από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (13/07).

Το θέμα έχει κυριαρχήσει στην τοπική κοινωνία της Σκοπέλου, με επιχειρηματία και κάτοικο ΑμεΑ, μέσω του συνηγόρου τους, Γιάννη Καραγκιόζου, να έχουν στείλει εξώδικη καταγγελία προς την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, την Εισαγγελία Βόλου και το Υπουργείο Οικονομικών. Τη 15η Ιουλίου, έλαβε χώρα και αυτοπρόσωπη παράσταση εκείνων στην εισαγγελία Βόλου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή