Έρημη πόλη η Αθήνα - Ο καύσωνας «έδιωξε» κατοίκους και τουρίστες

Μια «αυγουστιάτικη» όψη έχει σήμερα η Αθήνα, με την κίνηση στους δρόμους, από οχήματα και ανθρώπους, να είναι εξαιρετικά περιορισμένη, λόγω του ισχυρού κύματος ζέστης που πλήττει τη χώρα.

Έρημη πόλη η Αθήνα - Ο καύσωνας «έδιωξε» κατοίκους και τουρίστες
1'

Ακόμα και μεγάλες λεωφόροι, όπως η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Βασιλέως Κωνσταντίνου, κατά διαστήματα δίνουν μια εικόνα «έρημης πόλης», ενώ η Ερμού, παρότι πολλά καταστήματα λειτουργούν, δεν θυμίζει σε τίποτα την κίνηση που θα είχε υπό κανονικές συνθήκες. Όπως φαίνεται, οι Αθηναίοι και οι τουρίστες που παραμένουν στην πόλη, είτε... κλείστηκαν σε σπίτια και ξενοδοχεία, είτε αναζήτησαν δροσιά σε κοντινές παραλίες.

Η θερμή εισβολή που ταλαιπωρεί τη χώρα εδώ και πολλές ημέρες έχει δημιουργήσει αφόρητες συνθήκες στα αστικά κέντρα. Στην Αθήνα, μπορεί να μην έχει δείξει 40 το θερμόμετρο -σήμερα έφτασε τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, όμως η θερμική επιβάρυνση είναι πολύ μεγάλη, καθώς ο υδράργυρος, το τελευταίο διάστημα, δεν πέφτει κάτω από τους 30.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι επόμενες ημέρες θα είναι ακόμα πιο δύσκολες για την Αθήνα, καθώς αύριο, Δευτέρα, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς, ενώ την Τρίτη θα «χτυπήσει» 40άρι. Το meteo εκτιμά ότι οι υψηλές τιμές θερμοκρασίας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, καθώς αμέσως μετά αναμένεται μια σύντομη αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Παρά ταύτα, το Αστεροσκοπείο τονίζει ότι η πλειοψηφία των προγνωστικών σεναρίων δείχνουν ότι και πάλι, μετά τις 27 Ιουλίου, η θερμοκρασία θα ανέβει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020.

Έρημη πόλη η Αθήνα - Ο καύσωνας «έδιωξε» κατοίκους και τουρίστες from Orange Press Agency on Vimeo.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή