«Καθημερινό φαινόμενο οι πυροβολισμοί στον Έβρο»: Από θαύμα γλύτωσε ο συνοριοφύλακας

Ο 56χρονος συνοριοφύλακας που τραυματίστηκε στους πυροβολισμούς στον Έβρο υπεβλήθη σε χειρουργείο και αποσωληνώθηκε σήμερα
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Από θαύμα γλύτωσε ο Έλληνας συνοριοφύλακας, όταν δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιά κατά τους πυροβολισμούς που έπεσαν χθες στον Έβρο.

Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν ένα κενό στον φράκτη και τη χαμηλή στάθμη του νερού στο ποτάμι για να περάσουν παράνομα μετανάστες στη χώρα μας. Ο 56χρονος Έλληνας συνοριοφύλακας όμως, έκανε περιπολία και τους εντόπισε.

Όλα έγιναν το Σάββατο 20 Ιουλίου, το απόγευμα στις 18:20, όταν ο 56χρονος συνοριοφύλακας μαζί με δύο συναδέλφους του περιπολούσαν στον Έβρο ποταμό κοντά σ’ ένα σημείο που υπήρχε κενό. Εκεί εντόπισαν να διακινούνται παράνομα μετανάστες. Ακολούθησαν οι πυροβολισμοί και ο 56χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και οι συνάδελφοί του έτρεξαν κοντά του.

Οι πρώτες του κουβέντες ήταν «νιώθω ένα κάψιμο στην κοιλιά. Έχω αίμα».

Ο πρόεδρος συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς υποστήριξε πως ο 56χρονος «μεταφέρθηκε άμεσα» στο κέντρο Υγείας Σουφλίου. Εκεί, μόλις οι γιατροί είδαν το τραύμα, συμπέραναν και τη σοβαρότητα της κατάστασης, ενώ έκριναν πως ο 56χρονος όφειλε άμεσα να χειρουργηθεί. Πράγματι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Βαφειάδη, διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ο 56χρονος παρουσίασε τραύμα στην αριστερή κοιλιακή χώρα και υπήρχε βλάβη στα ζωτικά όργανα.

«Ευχαριστώ τον Θεό», τα πρώτα λόγια του συνοριοφύλακα

Ο 56χρονος αποσωληνώθηκε σήμερα, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται η σύζυγός του και τα παιδιά του. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ιχνηλάτες της χώρας. Όταν ο ίδιος άνοιξε τα μάτια του, τα πρώτα του λόγια ήταν «σ’ ευχαριστώ πολύ γιατρέ που μ’ έσωσες. Ευχαριστώ τον Θεό, νιώθω δυνατός.

Οι αρχές ερευνούν το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στον Έβρο

Οι αρχές ερευνούν το επεισόδιο εξετάζοντας παράλληλα και το υλικό των καμερών στην περιοχή προκειμένου να βρεθεί ο δράστης ο οποίος πυροβόλησε εναντίον της ελληνικής περιπόλου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, οι κάτοικοι του Έβρου αναφέρουν πως είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο να ακούν πυροβολισμούς αλλά και να βλέπουν παράτυπους μετανάστες να περνούν μέσα από τις αυλές τους.

Σχετικές ειδήσεις