Πέθανε ο γνωστός αρχαιολόγος Μιχάλης Ανδριανάκης

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του μεγάλου δασκάλου της Βυζαντινής Αρχαιολογίας έκανε γνωστή η δημοσιογράφος Νέλλη Κατσαμά

Πέθανε ο γνωστός αρχαιολόγος Μιχάλης Ανδριανάκης
2'

Σε ηλικία 74 πέθανε ετών ο Μιχάλης Ανδριανάκης, μια σημαντική πνευματική προσωπικότητα της Κρήτης. Ήταν ο άνθρωπος που εργάστηκε για τη σωτηρία και την ανάδειξη των βυζαντινών μνημείων.

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του μεγάλου δασκάλου της Βυζαντινής Αρχαιολογίας έκανε γνωστή η δημοσιογράφος Νέλλη Κατσαμά μέσα από το προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μιχάλης Ανδριανάκης νοσηλευόταν με προβλήματα υγείας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στη Νευρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, Κυριακή 21 Ιουλίου 2024.

Στο προφίλ της η γνωστή δημοσιογράφος αναφέρει:

«Αυτή κι αν είναι κεραμίδα.Μόλις το πληροφορήθηκα με ένα μήνυμα. "Έφυγε ο μεγάλος δάσκαλος Μιχάλης Ανδριανάκης". Ο άνθρωπος που καθημερινά δίδασκε την ευθύνη, και την αγάπη για την αναστήλωση και συντήρηση των βυζαντινών μνημείων. Ο άνθρωπος που μας παρέδιδε μαθήματα ιστορίας και σεβασμού στα μνημεία. Να, χθες στη Γκουβερνιώτισα τον σκεφτόμουν..για την προσπάθεια, την γρηγοράδα εκεί που ο προκάτοχος απέτρεπε...την συναντίληψη....την
περυσινή πρόσκληση που δεν κατέστη δυνατόν να υλοποιηθεί λόγω προβλημάτων υγείας...
Ο Vaggelis Liolios Maria Mamalaki μου έγραψε μεταξύ άλλων με το άγγελμα της είδησης ".. .η κοίμηση του μεγάλη προσωπική μου απώλεια..... Η σιωπή του είναι η μεγάλη απώλεια για την Βυζαντινή Αρχαιολογία της Κρήτης".
Αχ, Μιχάλης Ανδριανάκης ένα μαρουβά δεν τον ήπιαμε. Ούτε τσ αμανίτες που έβρισκες γευτήκαμε. Ούτε η καταγραφή σου έγινε. Ούτε το Μόνογραμμα σου. Θα βρεις καλό συνδαιτημόνα, καλό συζητητή, γενικώς θα έχετε να βρείτε πολλά συναμετάξυ σας, ξέρετε εσείς, κει που πας, με τον Γιωργος Σγουρακης.
Καλό ταξίδι...».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή