Από τον Μπεν μέχρι τον Άλεξ στη Βέροια - Οι εξαφανίσεις παιδιών που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Παιδιά που εξαφανίστηκαν, πέρασαν χρόνια και δεν έμαθε ποτέ κανείς τι απέγιναν...

Από τον Μπεν μέχρι τον Άλεξ στη Βέροια - Οι εξαφανίσεις παιδιών που συγκλόνισαν την Ελλάδα
4'

Παιδιά των οποίων τα ίχνη εξαφανίστηκαν αναπάντεχα και δεν εντοπίστηκαν ποτέ ξανά. Παιδιά που οι οικογένειές τους δεν έμαθαν ποτέ τι απέγιναν...

Εκτός από την οικογένεια του Μπεν που χάθηκε το 1991 στην Κω, πολλές οικογένειες σε όλον τον κόσμο ελπίζουν να ξαναδούν τα παιδιά τους και να τα αγκαλιάσουν.

Από την Άννα Τριανταφυλλίδη στη Μάνη μέχρι τον Άλεξ από την Βέροια αρκετές είναι οι εξαφανίσεις παιδιών που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη στη χώρα μας.

Άννα Τριανταφυλλίδη: Η εξαφάνιση από παραλία της Μάνης που μένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη

Το 1981 η Άννα Τριανταφυλλίδη εξαφανίστηκε στη Λακωνία από την παραλία όπου έπαιζε. Η μικρή Άννα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 19 Αυγούστου 1981, σε ηλικία 2,5 ετών. Βρισκόταν στην παραλία Αγία Βαρβάρα στο Σκουτάρι Λακωνίας κι έπαιζε. Όταν η μητέρα της την αναζήτησε, δεν τη βρήκε πουθενά. Η αστυνομία και η οικογένειά της «χτένισαν» την περιοχή χωρίς να βρουν ίχνος του μικρού κοριτσιού.

anna.jpg

Τα πλησιέστερα σενάρια είναι το παιδί να έπεσε θύμα απαγωγής ή κάποιος οδηγός να το χτύπησε κατά λάθος και να πέταξε το πτώμα του σε απόκρημνη περιοχή της Μάνης. Η εξαφάνιση της Άννας ήταν η πρώτη που απασχόλησε τον τύπο της εποχής.

Η δολοφονία του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια -Η ιστορία της υπόθεσης που συνεχίζει να συγκλονίζει

Η υπόθεση του μικρού Άλεξ Μεσχισβίλι είναι μία από τις μεγαλύτερες που πάγωσαν την κοινή γνώμη. Η μητέρα του έκανε απέλπιδες προσπάθειες για τον εντοπισμό του 11χρονου γιου της.

Ο μαθητής από τη Γεωργία ζούσε με τη μητέρα και τον πατριό του στη Βέροια. Εξαφανίστηκε, μετά την προπόνηση μπάσκετ, στην περιοχή ΕλιάςΑνοίξεως. Εκεί τον είδαν για τελευταία φορά φίλοι και συμμαθητές του.

Alex-veroia.jpg

Μια συμμορία πέντε ανηλίκων, καταδικάστηκε για την εξαφάνιση και τη δολοφονία του Άλεξ, στους οποίους επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα. Καταδικάστηκε, επίσης, και ο παππούς των δύο Ελληνόπουλων για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Η εξαφάνισή του ήταν η αιτία να υλοποιηθεί το πρόγραμμα Amber Alert Hellas, με συνεργασία του Χαμόγελου του Παιδιού και της Αστυνομίας. Η σορός του όμως δε βρέθηκε ποτέ.

Η εξαφάνιση μικρού Μπεν

Ανατριχιαστική είναι και η υπόθεση του μικρού Μπεν. Όταν χάθηκε, στις 24 Ιουλίου του 1991, ήταν μόλις 21 μηνών. Η μητέρα βρισκόταν στη δουλειά της. Το μικρό αγόρι ήταν με τον παππού και τη γιαγιά του σε αγροτική κατοικία στο ορεινό χωριό Ηρακλής της Κω.

Μπαινόβγαινε στο σπίτι, όταν κάποια στιγμή απλώς χάθηκε. Η οικογένειά του, 32 χρόνια μετά, εξακολουθεί να τον αναζητά. Ισχυρή ήταν η φημολογία ότι το παιδί ενδέχεται να αρπάχθηκε από ρομά.

ben.jpg

Πριν από λίγες ημέρες ένας Δανός ισχυρίστηκε ότι μπορεί να είναι το παιδί που απήχθη τότε, αν και η μητέρα του Μπεν, απογοητευμένη από τις αλλεπάλληλες έρευνες τα προηγούμενα χρόνια, δεν δείχνει ότι αναπτερώνονται οι ελπίδες της για τον εντοπισμό του παιδιού της. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Daily Mail», ένας άνδρας από τη Δανία ισχυρίζεται και ότι οι παππούδες του, του είπαν ότι τον πήραν από το νησί.

Γιώργος Παρασκευόπουλος: Πήγε να φέρει νερό και εξαφανίστηκε

Τον Ιούνιο του 1992 ο 10χρονος Γιώργος Παρασκευόπουλος εξαφανίστηκε από το χωριό Δήμητρα Γορτυνίας. Βρισκόταν με τον παππού του, ο οποίος έβοσκε πρόβατα στο βουνό του χωριού. Ο παππούς άφησε τον μικρό στην πηγή να γεμίσει τα δύο παγούρια του και πήγε στο κοπάδι. Όταν γύρισε, το αγόρι δεν ήταν πουθενά.

giorgos_dimitra_gortynias_0.jpg

Υπέθεσε ότι ο 10χρονος θα επέστρεψε στο χωριό και δεν ειδοποίησε κανέναν. Η εξαφάνιση του παιδιού έγινε γνωστή το επόμενο βράδυ. Τα παγούρια του βρέθηκαν λίγες ημέρες αργότερα σε δύσβατο μέρος του βουνού.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:34ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο TikToker Manolο