Νέος συναγερμός στις ελληνικές θάλασσες - Εντοπίστηκε πολύ επικίνδυνος θηρευτής

Ανησυχία για λουόμενους και ψαράδες
1'

Στην παραλία του Κορφαλώνα στην Κρήτη εντοπίστηκε σήμερα Κυριακή 21/7 ένας επικίνδυνος λαγοκέφαλος, προκαλώντας ανησυχία τόσο στους λουόμενους όσο και στους ειδικούς. Οι λαγοκέφαλοι αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για το θαλάσσιο περιβάλλον της Κρήτης και είναι ιδιαίτερα τοξικοί αν καταναλωθούν.

Οι ειδικοί και οι ψαράδες της περιοχής καλούν το κοινό να είναι εξαιρετικά προσεκτικό όταν κολυμπά και να αποφεύγει οποιοδήποτε ψάρι δεν αναγνωρίζει. Η κατανάλωση του λαγοκέφαλου μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δηλητηρίαση, καθώς το ψάρι περιέχει τετροδοτοξίνη, μια τοξίνη που μπορεί να αποβεί μοιραία.

Η παρουσία των λαγοκέφαλων στις ελληνικές θάλασσες έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, πιθανώς λόγω της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης της θερμοκρασίας των θαλασσών. Η εισβολή τους αποτελεί απειλή για την τοπική πανίδα και χλωρίδα, καθώς οι λαγοκέφαλοι είναι θηρευτές που καταναλώνουν μικρότερα ψάρια και θαλάσσια οργανισμούς.

Οι αρχές συμβουλεύουν τους λουόμενους να ενημερώνονται για την εμφάνιση λαγοκέφαλων στις παραλίες που επισκέπτονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών. Σε περίπτωση που κάποιος εντοπίσει λαγοκέφαλο, πρέπει να ενημερώσει άμεσα τις τοπικές αρχές ή τους ναυαγοσώστες της περιοχής.

Πηγή: cretapost.gr