Ντέμη Γεωργίου: Αυτή είναι η αιτία θανάτου - Την εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις της στην Πάρο

Πέθανε η Ντέμη Γεωργίου από το MasterChef - Ήταν μόλις 39 ετών - Τι λέει άτομο από το περιβάλλον της στο Newsbomb.gr
2'

Την τελευταία της πνοή άφησε η Ντέμη Γεωργίου το πρωί της Δευτέρας καθώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ύστερα από σηπτικό σοκ από βαριά λοίμωξη που υπέστη.

Η 39χρονη, υπέστη σηπτικό σοκ από βαριά λοίμωξη όσο βρισκόταν στην Πάρο όπου εργαζόταν σε εστιατόριο. Σύμφωνα με άτομο από το περιβάλλον της γνωστής σεφ που μίλησε στο Newsbomb.gr, η 39χρονη τις τελευταίες ημέρες αισθανόταν αδυναμία και θεωρούσε ότι είχε υποστεί υπερκόπωση από τις πολλές ώρες εργασίας. Έτσι αποφάσισε την Παρασκευή να μην εργαστεί και να καθίσει σπίτι της να ξεκουραστεί.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου, φίλος και συνεργάτης της από το μαγαζί όπου εργάζονται μαζί την εντόπησε στο σπίτι χωρίς τις τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της Πάρου, όπου οι γιατροί της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Σύντομα όμως, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί με ελικόπτερο στην Αθήνα. Έτσι η 39χρονη μεταφέρθηκε χθες, Κυριακή 21 Ιουλίου στην Αθήνα όπου κια παρέμεινε διασωληνωμένη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε κρίσιμη κατάσταση.

Σημειώνεται πως όταν την παρέλαβε το ΕΚΑΒ δεν είχε επίπεδο συνείδησης και βρισκόταν σε κώμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η 39χρονη υπέστη σηπτικό σοκ από βαριά λοίμωξη πιθανότατα από μικρόβιο που κόλλησε από πισίνα ή θάλασσα.

Οι γιατροί έδωσαν μεγάλη μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Στο πλευρό της βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή οι φίλοι της, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πώς έχασαν τόσο ξαφνικά το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Ο αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και λοιμωξιολόγος, Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στο Newsbomb.gr για τη βακτηριακή λοίμωξη ανέφερε ότι «είναι η νόσος που έχει προκληθεί από βακτήρια. Μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε οξεία βακτηριακή μόλυνση. Τα βακτήρια συνυπάρχουν με τον ανθρώπινο οργανισμό ποικιλοτρόπως. Ουσιαστικά είναι οτιδήποτε αφορά βακτήριο, δηλαδή από ένα σπυράκι μέχρι μηνιγγίτιδα».