Δράμα: Για έκτη μέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο όρος Φαλακρό – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Η φωτιά άρχισε από πτώση κεραυνών και λόγω των ισχυρών ανέμων, έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Δράμα: Για έκτη μέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο όρος Φαλακρό – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
FACEBOOK.
2'

Μαίνεται το «πύρινο μέτωπο» στο όρος Φαλακρό, στη Δράμα, το οποίο άρχισε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (17/07).

Η περιοχή είναι ιδιαιτέρως δύσβατη και η προσέγγιση των πεζοπόρων τμημάτων της πυροσβεστικής γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 114 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 οχήματα 3 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Η πυρκαγιά είναι «έρπουσα» με διάσπαρτες εστίες.

Η φωτιά, που επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων, ξεκίνησε από δύο κεραυνούς που έπεσαν στην περιοχή Χιονότρυπα σε διαφορετικά σημεία.

Δήμος Δράμας: «Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να αποσοβηθεί ο κίνδυνος»

Με δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα, ο Δήμος Δράμας ενημέρωσε τους πολίτες σχετικά με τη φωτιά στο Φαλακρό, υπογραμμίζοντας πως «επειδή τις τελευταίες μέρες ανησυχούμε όλοι για τις εξελίξεις με τη φωτιά στο Φαλακρό, ο Δήμος Δράμας σάς ενημερώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να αποσοβηθεί ο κίνδυνος.

Την Κυριακή 21 Ιουλίου, από τις 06:30 ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Μαυρίδη και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Γιάννη Γεωργιάδη, βρέθηκαν στο μέτωπο της φωτιάς μαζί με όλες τις δυνάμεις του Δήμου.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου επιτάχθηκαν οχήματα για τις ανάγκες, JCB και Γκρέιντερ. Σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ και τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας και με την άοκνη και συνεχή βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας επιχειρούν στην περιοχή. Οι καιρικές συνθήκες και το μέτωπο της φωτιάς εξελίσσονται δυσμενώς και ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Θα σας ενημερώσουμε με νεότερες ανακοινώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας. Όπως και όλες τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος και οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε πλήρη επιφυλακή».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή