Μεγάλη φωτιά στον Ωρωπό – Βελτιωμένη εικόνα, μήνυμα του «112» στους κατοίκους

Ισχυρές δυνάμεις από αέρος επιχειρούν στο σημείο της μεγάλης πυρκαγιάς στον Ωρωπό.
FACEBOOK.
2'

Μεγάλη φωτιά «ξέσπασε» το μεσημέρι της Δευτέρας (22/07) στο Συκάμινο του Δήμου Ωρωπού. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 14:40 σε αγροτοδασική έκταση κοντά σε οικισμό και για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, το 1 συντονιστικό. Η εικόνα του μετώπου είναι σαφώς βελτιωμένη, μετά την καίρια επέμβαση των εναέριων μέσων.

«Ωρωπός. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Συκάμινο. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», υπογραμμίζεται στο μήνυμα που εστάλη προληπτικά στους κατοίκους του χωριού από το «112».

Όσο περνούσε η ώρα, δημιουργείτο ένα ενιαίο «πύρινο» μέτωπο που έκαιγε το πυκνό πευκοδάσος της περιοχής. Ο ουρανός είχε μαυρίσει από τους καπνούς, κάτι που δυσχέραινε την προσπάθεια των εναέριων μέσων, ενώ η πρόσβαση των οχημάτων ήταν πολύ δύσκολη. Πλέον, η εικόνα είναι καλύτερη.

Οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να αξιοποιήσουν το τοπογραφικό ανάγλυφο της περιοχής, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις φλόγες και να αποτρέψουν τυχόν μεγαλύτερη επέκταση της πυρκαγιάς, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, τόνισε ότι λόγω του εύρους της φωτιάς, δημιουργείται μικροκλίμα στην περιοχή του μετώπου, ενώ, ο Δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, επεσήμανε πως «όσο η φωτιά δεν ελέγχεται, παραμένει επικίνδυνη», ενώ, ξεκαθάρισε ότι οι φλόγες δεν έχουν κατεύθυνση προς κάποιον οικισμό, αν και στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες οικίες, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σχετικές ειδήσεις