Ωρωπός: Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Συκάμινο

To σημείο έχει καεί στο παρελθόν, ωστόσο έχει πλέον αναγεννηθεί πλήρως με αποτέλεσμα να υπάρχει πυκνή φυτοκάλυψη
FACEBOOK.
1'

Μεγάλη φωτιά «ξέσπασε» το μεσημέρι της Δευτέρας (22/07) στο Συκάμινο του Δήμου Ωρωπού η οποία έχει οριοθετηθεί και είναι πλέον χωρίς ενεργό μέτωπο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:40 και κατευθυνόταν αντίθετα από τον οικισμό, ενώ στην περιοχή δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρότι το σημείο έχει καεί στο παρελθόν, έχει πλέον αναγεννηθεί πλήρως με αποτέλεσμα να υπάρχει πυκνή φυτοκάλυψη.

Στο σημείο επιχειρούν 73 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Εστάλη μήνυμα από το 112

«Ωρωπός. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Συκάμινο. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», υπογραμμίζεται στο μήνυμα που εστάλη προληπτικά στους κατοίκους του χωριού από το «112».

Όσο περνούσε η ώρα, δημιουργείτο ένα ενιαίο «πύρινο» μέτωπο που έκαιγε το πυκνό πευκοδάσος της περιοχής. Ο ουρανός είχε μαυρίσει από τους καπνούς, κάτι που δυσχέραινε την προσπάθεια των εναέριων μέσων, ενώ η πρόσβαση των οχημάτων ήταν πολύ δύσκολη.