Το Newsbomb.gr στα εγκαίνια του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού και Διαχείρισης Κρίσεων

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εγκαινίασε το υπερσύγχρονο Εθνικό Κέντρο Συντονισμού και Διαχείρισης Κρίσεων του Ε.Ε.Σ.
3'

Την περασμένη Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, στο ιστορικό, εμβληματικό, κτίριο του Ο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην 3η Σεπτεμβρίου, εγκαινίασε το υπερσύγχρονο Εθνικό Κέντρο Συντονισμού και Διαχείρισης Κρίσεων του Ε.Ε.Σ., παρουσία της Διοίκησης του Ε.Ε.Σ. και πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στο Εθνικό Κέντρο Συντονισμού και Διαχείρισης Κρίσεων του Ε.Ε.Σ..

«Για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό είναι μια καινοτόμος δράση, που δίνει μια πληρότητα επιχειρησιακής αντιμετώπισης οποιασδήποτε κρίσης σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός στην κάμερα του Newsbomb.gr.

«Θέλω να συγχαρώ τον Dr. Αντώνιο Αυγερινό και το διοικητικό συμβούλιο για τα εγκαίνια αυτού του σημαντικού κέντρου του Ε.Ε.Σ.», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κάμερα στο Newsbomb.gr ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Στέφανος Γκίκας

O Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, δήλωσε στην κάμερα του Newsbomb.gr: «Η AHEPA, ως η μεγαλύτερη και ιστορικότερη ομογενειακή οργάνωση, αναγνωρίζει έμπρακτα το σπουδαίο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και για αυτό το λόγο ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία της μεγάλης δωρεάς».

Tο έργο αποτελείται από μια ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει την πρωτοποριακή πλατφόρμα ενοποιημένων επικοινωνιών και διαχείρισης κρίσεων Command powered by Samsung SDS, τα κινητά τηλέφωνα Samsung Galaxy XCover7, που έχουν σχεδιαστεί για να ανταπεξέρχονται σε απαιτητικές συνθήκες και έχουν ενσωματωμένο το εξειδικευμένο λογισμικό ασφάλειας Samsung Knox, οθόνες και τηλεπικοινωνιακή σύνδεση μέσω Nova, καθώς επίσης και διαρκή τεχνική, εκπαιδευτική και επιχειρησιακή υποστήριξη.

«Ο Ε.Ε.Σ είναι μία σημαντική οργάνωση που συμμετέχει σε όλες τις επιχειρήσεις κρίσεων», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, κ. Πέτρος Καμπούρης.

«Είναι μία σημαντική ημέρα, θέλω να πω συγχαρητήρια στον Dr. Αντώνιο Αυγερινό. Οι Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. είναι πάντα στην πρώτη γραμμή», είπε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Γιώργος Σταμάτης.

Την τελετή αγιασμού τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπίων και Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Παύλος. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, o Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης και Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, κ. Πέτρος Καμπούρης, ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Γιώργος Σταμάτης, ο Ύπατος Πρόεδρος AHEPA, κ. Σάββας Τσίβικος, ο Πρόεδρος ΑΗΕΠΑ Καναδά, κ. Εμμανουήλ Κώνστας, ο Κυβερνήτης AHEPA HELLAS, κ. Χρήστος Καραπιπέρης, ο Πρόεδρος της ΕΥΕΟΝΙΧ κ. Νίκος Χατζής, ο Πρόεδρος της SAMSUNG ELECTRONICS HELLAS, mr. Hansoo Kim και ο Β2Β Executive Director της NOVA, κ. Δημήτρης Μάγκος. Στην μεγάλη εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Στέφανος Γκίκας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, κ. Ιάσων Φωτήλας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Διονύσιος Σταμενίτης, Ο Εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ και Υποδιοικητής ΔΙΚΑΦΚΑ, Ταξίαρχος Ευάγγελος Δημητρέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών,κ. Κωνσταντίνος Ζώμπος, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αλσών-Πάρκων και Υγείας Ζώων, κ. Ελευθερία Πικρού Μωραϊτακή, καθώς και πλήθος εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας.