Πετρούπολη: Άγριο ξύλο μεταξύ κατοίκων έξω από δομή ασυνόδευτων ανηλίκων – Δείτε βίντεο

Οι συγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο στην Πετρούπολη πιάστηκαν στα χέρια.
2'

Τρομακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στην Πετρούπολη, με κατοίκους να «παίζουν» ξύλο για δομή ασυνόδευτων ανηλίκων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου της περιοχής, μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση αποφάσισε να μισθώσει κτήριο που ανήκει σε ιδιώτη για να εγκαταστήσει Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, συγκεντρώθηκε κόσμος έξω από την εγκατάσταση και υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σοβαρό επεισόδιο με ξυλοδαρμό.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους φώναζαν «ψεύτες και λωποδύτες» και «στο Καστελόριζο έχουμε υπηρετήσει και τους γνωρίζουμε, με τα μάτια μας τα βλέπαμε», «το βρήκαμε τώρα, είναι πόλεμος».

Στη συνέχεια και ενώ οι φωνές συνεχίζονταν, κάποιοι πιάστηκαν στα χέρια και ένας εξ αυτών έριχνε νερό από μπουκάλι και συνέχιζε να χτυπά τους άλλους, με αποτέλεσμα πέντε – έξι άλλοι άνδρες να τον σπρώχνουν παρακάτω, ώστε να λήξει το συμβάν.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

«Σχετικά με αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που έχουν αναφορά στην Πετρούπολη, ο Δήμος Πετρούπολης ενημερώνει για τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή τις προηγούμενες μέρες έλαβε γνώση για την πρόθεση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης να μισθώσει κτήριο στον Δήμο μας που ανήκει σε ιδιώτη για να εγκαταστήσει Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Για το θέμα επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου χωρίς να λάβει σαφείς απαντήσεις. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε εκπρόσωπος της συγκεκριμένης οργάνωσης με τον Δήμο (17/07) επιβεβαιώθηκε αυτή η πληροφορία και ότι προτίθεται να φιλοξενήσει Ασυνόδευτα Ανήλικα Προσφυγόπουλα.

Σημειώνουμε ότι δεν έχει υπάρξει προς τον Δήμο καμία ενημέρωση για το θέμα από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς (Υπουργείο Μετανάστευσης και Ειδική Γραμματεία Ασυνόδευτων Ανηλίκων).

Ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, ζήτησε και ορίστηκε διά ζώσης συνάντηση με την εκπρόσωπο της συγκεκριμένης Μ.Κ.Ο. στην οποία θα κληθούν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση του Δήμου.

Είναι ελάχιστο χρέος όλων μας να ανοίξουμε την αγκαλιά μας και να απλώσουμε το χέρι μας σε ανήλικα παιδιά που σε αυτήν την τρυφερή ηλικία βιώνουν το τραγικό ταξίδι του ξεριζωμού, εξαιτίας των πολέμων και της εξαθλίωσης.

Εδώ και τώρα απαιτείται να εξασφαλιστούν με αποκλειστική ευθύνη του κράτους όλες οι προϋποθέσεις για την προστασία τους, που να μη σταματά στην ενηλικίωση, την κοινωνική τους ένταξη, την πρόσβαση σε παιδεία και υγεία και τη φιλοξενία τους σε κατάλληλους χώρους με εξειδικευμένο προσωπικό».