Μάτι, 6 χρόνια μετά: Τρισάγιο στη μνήμη των 104 νεκρών στον Νέο Βουτζά – Βίντεο

Σήμερα, συμπληρώνονται έξι χρόνια από την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Μάτι, 6 χρόνια μετά: Τρισάγιο στη μνήμη των 104 νεκρών στον Νέο Βουτζά – Βίντεο
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR.
1'

Τρισάγιο τελείται σήμερα το απόγευμα (23/07) στο Μνημείο των Θυμάτων, στον Νέο Βουτζά, ανήμερα της συμπλήρωσης έξι χρόνων από την εθνική τραγωδία στο Μάτι, με τους 104 νεκρούς.

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Μάτι από τις οδούς Αλεξάνδρου, Διαγόρα, Εκάβης, Ισμήνης, (διέλευση Λεωφόρου Μαραθώνος), Κυανής Ακτής και Ποσειδώνος.

Στις 20:00, θα διεξαχθεί η κύρια εκδήλωση και το τρισάγιο στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο στο Μάτι. Στις 21:00, περπατώντας μέσω Ποσειδώνος από το Ν.Α.Ο.ΜΑ θα γίνει προσέγγιση της Αργυράς Ακτής.

Στην Αργυρά Ακτή, στην ένωση των δύο δήμων, Μαραθώνος και Ραφήνας-Πικερμίου, θα λάβει, επίσης, χώρα και το δρώμενο που ξεκίνησε από την κόρη ενός θύματος: 104 πλωτά φαναράκια αφήνονται στη θάλασσα:

«Να τα ταξιδέψει στη μνήμη των ανθρώπων που πνίγηκαν, στη μνήμη των ανθρώπων που περίμεναν στο νερό με καμένες τις σάρκες τους για μια βοήθεια που ήρθε πολύ αργά, των ανθρώπων που ξεψύχησαν δίπλα στο νερό, των ανθρώπων που δεν έφτασαν ποτέ στο νερό, των ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν και δεν είχαν νερό».

Παρακολουθήστε εδώ το ντοκιμαντέρ του Newsbomb.gr με τίτλο «Μάτι 2018 - 2024: Τραγωδία χωρίς κάθαρση».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή