Κρήτη: Δυο συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά στο Ηράκλειο

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών καθώς και μετρητά κατασχέθηκαν από την Αστυνομία Ηρακλείου

Κρήτη: Δυο συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά στο Ηράκλειο
2'

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες κατηγορούμενοι για παραβάσεις που αφορούν σε όπλα και ναρκωτικά στο Ηράκλειο και από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.200 γραμμάρια κάνναβης, 235 γραμμάρια κοκαΐνης και χρηματικό ποσό άνω των 3.600 ευρώ.

Στο πλαίσιο του σχεδίου και δράσεων από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου για την πρόληψη και καταστολή της διακίνησης - εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στη διάρκεια της οποίας έγιναν έλεγχοι στους δύο συγκεκριμένους Έλληνες και έρευνες σε ενοικιαζόμενο όχημα και στις οικίες τους και βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: "Ένα κιλό και 272 γραμμάρια κάνναβης, 235 γραμμάρια κοκαΐνης, χρηματικό ποσό 3.680 ευρώ ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα, ζυγαριά και ένα πιστόλι τύπου ρέπλικα". Και οι δύο συνελήφθησαν με την προανάκριση να ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Επίσης πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, συνέλαβαν 28χρονο αλλοδαπό για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον 28χρονο κατά την αποβίβαση του από ένα Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου, προερχόμενο από το λιμάνι του Πειραιά, εντοπίστηκαν εντός σακιδίου πλάτης που έφερε, πέντε αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά διακόσια ογδόντα δύο χάπια ecstasy/mdma και ποσότητα σκόνης της ίδιας ναρκωτικής ουσίας, συνολικού μικτού βάρους 12,5 γραμμαρίων.

Επίσης, στην κατοχή του 28χρονου οι λιμενικοί βρήκαν ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, συνολικού μήκους 19 εκατοστών. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ενώ όλα τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή