Η Βουλγαρία προσφέρθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Οι φωτιές στη συνοριακή περιοχή της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, κινητοποιούν τις δυνάμεις των δύο χωρών.

Η Βουλγαρία προσφέρθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα στην κατάσβεση των πυρκαγιών
AP Photo
1'

Η Βουλγαρία προσφέρθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Σε βιντεοκλήση ο Έλληνας υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας και ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών Καλίν Στογιάνοφ, συζήτησαν για μια πυρκαγιά στο ελληνικό έδαφος, η οποία αναπτύσσεται κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Ο Έλληνας υπουργός Κλιματικής κρίσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη στη Βουλγαρία για την καλή επιχειρησιακή συνεργασία που διατηρούν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες των δύο χωρών.

«Καταπολεμούμε τις φωτιές όπως η Βουλγαρία. Σας ευχαριστούμε για τη βοήθεια που έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών στην Ελλάδα πέρυσι και φέτος», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Πυροσβεστικά οχήματα και συνεργεία δεν μπορούν να φτάσουν στην περιοχή όπου αναπτύσσεται η πυρκαγιά, αλλά οι μετεωρολόγοι έχουν ευνοϊκή πρόβλεψη για βροχή.

Οι φωτιές μαίνονται στο όρος Σλαβιάνκα (Όρβηλο στα ελληνικά), στη συνοριακή περιοχή της Βουλγαρίας και της Ελλάδας. Πυροσβέστες από τις πόλεις Σαντάνσκι και Γκότσε Ντέλτσεφ και αξιωματούχοι της δασικής υπηρεσίας βρίσκονται στο σημείο, δίνοντας μάχη με τις φλόγες κατά μήκος της κορυφογραμμής.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή