Εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία Σαλαμίνας: Νεκρός ένας 63χρονος, τραυματίστηκε και 22χρονος

Για το τραγικό συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση η διοίκηση των ναυπηγείων Σαλαμίνας.

Εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία Σαλαμίνας: Νεκρός ένας 63χρονος, τραυματίστηκε και 22χρονος
2'

Τραγωδία στη Σαλαμίνα. Ένας 63χρονος, εργαζόμενος στα ναυπηγεία, σκοτώθηκε, κατά τη διάρκεια εργασιών σε επιβατικό πλοίο.

Στη ίδιο συμβάν τραυματίστηκε και ένας 22χρονος, ο οποίος μεταφέρεται στο κέντρο υγείας της Σαλαμίνας.

Από τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Διοίκηση και οι Εργαζόμενοι των ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ είμαστε συντετριμμένοι για το δυστύχημα που έλαβε χώρα σε πλοίο που ελλιμενιζόταν στις εγκαταστάσεις μας το πρωί της Τετάρτης, 24 Ιουλίου 2024, και κόστισε τη ζωή ενός συνανθρώπου μας. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους οικείους του άτυχου θύματος.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο πλοίο JUMBO JET, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στον καταπέλτη του πλοίου, τις οποίες η πλοιοκτήτρια είχε αναθέσει σε συνεργείο επιλογής της, ενώ είχει εκδοθεί η από 11.7.2024 άδεια εκτέλεσης εργασιών της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας. Τις εργασίες επέβλεπε τεχνικός ασφαλείας της εργολάβου.

Η Εταιρεία μας θα συμβάλλει με κάθε μέσο στο έργο των αρχών και θα προσφέρει κάθε υπηρεσία που ζητηθεί για τη διευκόλυνση του έργου τους.

Στυλιανίδης: «Πλήρης διερεύνηση των συνθηκών»

Ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης έδωσε εντολή για πλήρη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ένας 63χρονος σε εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία Σαλαμίνας.

Ο υπουργός ανέφερε σε δήλωσή του ότι «σε θέματα ασφαλείας όλων των απασχολούμενων στον χώρο της ναυτιλίας δεν επιτρέπονται από κανέναν ούτε εκπτώσεις ούτε συμβιβασμοί».

Αναλυτικά η δήλωση Στυλιανίδη:

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο ενός εργαζόμενου, μέλους αδειοδοτημένου συνεργείου σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα. Κατ' αρχάς θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου εργαζόμενου.

Έχω δώσει αμέσως εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος για πλήρη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν, προκειμένου να αποδοθούν, εφόσον διαπιστωθούν, οι όποιες ευθύνες.

Σε θέματα ασφαλείας όλων των απασχολούμενων στον χώρο της ναυτιλίας δεν επιτρέπονται από κανέναν ούτε εκπτώσεις ούτε συμβιβασμοί. Και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι, ως Υπουργείο Ναυτιλίας, να μην κάνουμε πίσω».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή