Γνωρίστε τον οκτάχρονο πρωταθλητή στο σκάκι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο

Ένας οκτάχρονος σκακιστής ετοιμάζει βαλίτσες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δηλώνοντας πανέτοιμος για την πρόκληση.
onlarissa.gr
1'

Viral έχει γίνει ένας μαθητής Δημοτικού από τη Λάρισα, ο οκτάχρονος Στέλιος Κακαγιάννης, ο οποίος αναδείχθηκε δεύτερος στο Πανελλήνιο Ατομικό Νεανικό Πρωτάθλημα Σκακιού και βάζει… πλώρη για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία το διάστημα 14 – 27 Νοεμβρίου.

Για τον μαθητή της Β’ Δημοτικού, το σκάκι είναι πολλά παραπάνω από ένα παιχνίδι στρατηγικής. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αναπτύξει την μνήμη, την λογική σκέψη και γενικότερα να «ακονίσει» το μυαλό του.

Ο… λιλιπούτειος πρωταθλητής στο σκάκι με σημαντικές διακρίσεις και σε μαθηματικούς διαγωνισμούς ανέλυσε την αγάπη του για το σκάκι. Ο Μάριος Κακαγιάννης, πατέρας και δάσκαλος του Στέλιου, εξηγεί πώς το σκάκι αναπτύσσει την υπομονή, την σκέψη και την λογική.

Δηλαδή βοηθά, στην ανάπτυξη μιας συγκροτημένης προσωπικότητας. Η μητέρα του, Χριστίνα Φυτίλη, δηλώνει αποφασισμένη να μάθει το παιχνίδι για να μπορεί να καταλαβαίνει τις ορολογίες, αφού θα πρέπει να συνοδεύει τον γιο της σε αγώνες και θέλει να παρακολουθεί το παιχνίδι.