Ιός του Δυτικού Νείλου: Στις Σέρρες το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα για φέτος

Το θύμα είναι ένας 75χρονος άντρας από τις Σέρρες με υποκείμενα νοσήματα

Ιός του Δυτικού Νείλου: Στις Σέρρες το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα για φέτος
1'

Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών καταγράφηκε το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα στην Ελλάδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2024.

Το θανατηφόρο κρούσμα αναμένεται να ανακοινωθεί από την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκεί που θα φανεί αν υπήρχε κι άλλο την ίδια περίοδο στην Ελλάδα.

Σϋμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για 75χρονο άντρα με υποκείμενα νοσήματα, από την πόλη των Σερρών κι αυτό ήταν το πρώτο κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στην οποία πέρυσι είχε καταγραφεί το πρώτο κρούσμα Πανελλαδικά.

Σύμφωνα με τον Νομίατρο της Π.Ε Σερρών Αναστάσιο Αναστασιάδη, οι ευπαθείς ομάδες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ενώ, όπως υπογραμμίζει, ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, τα οποία μολύνονται από μολυσμένα πτηνά. Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί δε μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό. Η πλειοψηφία των ατόμων που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή παρουσιάζουν μόνο ήπια νόσο, ενώ λίγα άτομα εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (κυρίως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα). Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 ετών) κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά, καθώς και άτομα με ανοσοκαταστολή και χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή