Ο δήμαρχος Σαντορίνης απαντά στο Newsbomb.gr για την επίμαχη ανάρτηση περί lockdown στο νησί

Όσα δήλωσε αποκλειστικά στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Σαντορίνης για τα δημοσιεύματα και την επίμαχη ανάρτηση στα social media που καλούσαν τους ντόπιους σε lockdown προκειμένου να έχουν περισσότερο χώρο οι επισκέπτες στο νησί
Unsplash
3'

Σε λάθος εκτιμήσεις και εσφαλμένες προοικονομίες απέδωσε ο δήμαρχος της Σαντορίνης, Ζώρζος Αναστάσιος Νικόλαος όλα τα δημοσιεύματα σχετικά με τον υπερτουρισμό στο νησί, τους χιλιάδες περισσότερους τουρίστες απ’ αυτούς που μπορεί να «χωρέσει» και να διαχειριστεί ο τοπικός μηχανισμός.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος της Σαντορίνης κ. Ζώρζος υποστήριξε πως ένας τοπικός παράγοντας και ειδικότερα ένας τοπικός σύμβουλος «βιάστηκε να προχωρήσει σε συμπεράσματα σχετικά με τις πλεονάζουσες αφίξεις και ουσιαστικά γνωστοποίησε κάποιες “προοικονομίες”, οι οποίες στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν από πλήθος μέσων ενημέρωσης με "τρανταχτούς" τίτλους».

Ο κ. Ζώρζος μιλώντας στο Newsbomb.gr ξεκαθάρισε πως χθες (Τρίτη, 23 Ιουλίου) ήταν μια καθόλα ομαλή ημέρα αναφορικά με τον αριθμό των αφίξεων τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια, ενώ το ίδιο σημειώνεται και σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του νησιού μίλησε για την εφαρμογή του birth location, εξηγώντας πως πρόκειται για μια διαδικασία βάσει της οποίας ο ημερήσιος αριθμός επισκεπτών στο νησί δεν θα ξεπερνάει τις 8.000. «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, είναι ένας αριθμός διαχειρίσιμος από τις δυνατότητες του νησιού και φροντίζουμε να μην τον υπερβαίνουμε». Συμπλήρωσε ωστόσο πως η πλήρης εφαρμογή του εν λόγω μέτρου θα υλοποιηθεί από το 2025, ενώ για την ώρα «είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τα κρουαζιερόπλοια σχετικά με τον αριθμό των τουριστών που πρόκειται να αποβιβάζουν στο νησί ημερησίως και φροντίζουμε να τηρείται ο αριθμός των 8.000 ατόμων».

Χιλιάδες τουρίστες ψηφίζουν Σαντορίνη

Χιλιάδες τουρίστες ψηφίζουν Σαντορίνη και φέτος για τις καλοκαιρινές τους διακοπές καθώς κάθε εβδομάδα ο τουρισμός δείχνει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Τα κρουαζιερόπλοια αγκυροβολούν στην καρδιά της καλντέρας και εξυπηρετούνται από το λιμάνι του Αθηνιού, αλλά και από τον όρμο των Φηρών. Στη συνέχεια, χιλιάδες τουρίστες ξεχύνονται στα σοκάκια του νησιού προκαλώντας αξιοσημείωτες αρρυθμίες.

Τοπικό lockdown στη Σαντορίνη εξαιτίας της πληθώρας των τουριστών

Πριν τις διασαφηνίσεις του δημάρχου κ. Ζώρζου Αναστάσιου Νικόλαου, τον γύρο του διαδικτύου έκαναν δημοσιεύματα που ήθελαν την κατάσταση στο νησί να είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη εξαιτίας του υπερτουρισμου. Μάλιστα, με σχετική ανακοίνωση-παράκκληση της Τοπικής Κοινότητας Θήρας ζητούνταν από τους ντόπιους πολίτες να ελαττώσουν όσο περισσότερο μπορούν τις μετακινήσεις και τις δραστηριότητές τους δεδομένου ότι στο νησί θα φτάσουν σήμερα (σ.σ. 23 Ιουλίου) 17.000 τουρίστες κρουαζιέρας.

Ακολούθησε η σχετική ανάρτηση στα social media. «Άλλη μια δύσκολη ημέρα για την πόλη και το νησί μας με την έλευση 17.000 επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια !!! Παρακαλούμε την προσοχή σας και όσο μπορούμε ελαττώνουμε τις μετακινήσεις μας !!!»

Ωστόσο, στη συνέχεια και εν μέσω αντιδράσεων η εν λόγω ανάρτηση κατέβηκε.

Σχετικές ειδήσεις