Προσοχή στις διαδικτυακές απάτες - Ψευδεπίγραφη ιστοσελίδα με το όνομα της ΕΛΑΣ

Απατηλή ιστοσελίδα δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες 

Προσοχή στις διαδικτυακές απάτες - Ψευδεπίγραφη ιστοσελίδα με το όνομα της ΕΛΑΣ
Αρχείου - Eurokinissi
1'

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, με διακινούμενη ψευδεπίγραφη – απατηλή ιστοσελίδα, με τη χρήση του λογότυπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, οι δράστες έχουν δημιουργήσει και διακινούν με ηλεκτρονικό τρόπο (email, sms κ.ά.), υπερσύνδεσμο (link), που παραπέμπει σε απατηλή ιστοσελίδα, μέσω της οποίας, υποστηρίζεται ότι ένα θύμα απάτης, μπορεί να υποβάλλει αίτηση, προκειμένου να αποζημιωθεί, παραθέτοντας για το σκοπό αυτό προσωπικά του στοιχεία.

Μάλιστα, χρησιμοποιούν το λογότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και άλλων επίσημων συμβόλων και Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στην απατηλή ιστοσελίδα και να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι πρόκειται για ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι, η ιστοσελίδα που παραπέμπει ο υπερσύνδεσμος (link), είναι καταφανώς ψευδεπίγραφη και απατηλή και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» υπερσυνδέσμους από άγνωστες πηγές ή συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή