Υπογλυκαιμικό σοκ ενός παρευρισκόμενου σε επιτροπή της Βουλής - Επί τόπου έσπευσε γιατρός

Λιποθύμησε άτομο που μετείχε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στο ν/σ για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση 

Υπογλυκαιμικό σοκ ενός παρευρισκόμενου σε επιτροπή της Βουλής - Επί τόπου έσπευσε γιατρός
1'

Άνω κάτω η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής μετά τη λιποθυμία ενός από τους εξωκοινοβουλευτικούς εκπροσώπους φορέων, που ήταν καλεσμένος ως ομιλητής.

Επρόκειτο για ένα άτομο, που προσκλήθηκε για να εκφράσει την άποψή του σε νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, το οποίο συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής υπό την προεδρία του Γιώργου Στύλιου.

Η συνεδρίαση διακόπηκε, όταν διαπιστώθηκε ότι ο άνθρωπος λιποθύμησε. Κοντά του έσπευσαν και γιατροί - βουλευτές, που ήταν στην αίθουσα αλλά και ο γιατρός της Βουλής από το ισόγειο για τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ισόγειο που είναι το ιατρείο της Βουλής μαζί με τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος κάθισε μαζί του. Όπως διαπιστώθηκε είχε πάθει υπογλυκαιμικό σοκ και μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία βουλευτών, ότι η συνεδρίαση διεξάγεται σε μια μικρή αίθουσα της Βουλής, ενώ ο αριθμός των φορέων που κλήθηκαν είναι μεγάλος.

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η διάταξη του υπουργείου Υγείας, που αφορά σε κυρώσεις στους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι δεν δέχονται να συνδράμουν στις εφημερίες των νοσοκομείων του ΕΣΥ, που έχουν ελλείψεις.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή