Taste Atlas: Ποια φαγητά και ποτά ξεχωρίζουν ως κορυφαία σε κάθε νησί

Στην κορυφή ο γύρος ακολουθεί ως δεύτερο το σουβλάκι
Pixabay
2'

Ένα γευστικό αφιέρωμα φιλοξενεί το Taste Atlas για την Ελλάδα και τα φαγητά των νησιών στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που έχει πολλά και νόστιμα φαγητά με αποτέλεσμα το δημοφιλές Taste Atlas συχνά πυκνά να περιλαμβάνει στις λίστες του διάφορα πιάτα. Για παράδειγμα, ο ντάκος είναι στην κορυφή της λίστας με τις 100 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο, τα παϊδάκια είναι στα πέντε ελληνικά πιάτα της πρώτης 20άδας με τις καλύτερες συνταγές με αρνί στον κόσμο ενώ το τζατζίκι που είναι στο top5 με τα 100 καλύτερα dips στον κόσμο.

Στην πρόσφατη λίστα του το Taste Atlas έχει «χαρτογραφήσει» και ξεχωρίσει νησιά του Αιγαίου που παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό φαγητό. Το φιστίκι Αιγίνης για παράδειγμα, είναι ένα από τα φαγητά που ξεχωρίζει και τα βάζει στον γευστικό χάρτη του. Από τα Κύθηρα έχουν επιλέξει τους ροζέδες που είναι ένα κλασικό γλυκό γάμου και τη φατουράδα, το παραδοσιακό λικέρ της περιοχής. Αν και όπως δείχνει ο χάρτης, τα περισσότερα νησιά που έχουν επιλέγει, έχουν ένα μόνο φαγητό, η Κρήτη έχει τα περισσότερα με πορτοκαλόπιτα, απάκι, μυζήθρα, τσικουδιά, ντάκο, σοφεγάδα, γραβιέρα και μυζηθρόπιτα να είναι στον χάρτη. Άλλα νησιά που υπάρχουν στον χάρτη που ακολουθεί, είναι η Χίος, η Μυτιλήνη, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Σίφνος ενώ η λίστα έχει κι άλλα.

Τα 10 πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα

Στην ανάρτησή του υπάρχει και ένα λινκ που παραπέμπει στα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα με πρώτο τον γύρο και δεύτερο το σουβλάκι. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο μουσακάς και μετά ακολουθούν η χωριάτικη, το τζατζίκι, το παστίτσιο, η σπανακόπιτα, τα γεμιστά και τα χόρτα ενώ την δεκάδα ολοκληρώνουν τα κεφτεδάκια.