Φωτιά στα Χανιά - Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου στο Newsbomb.gr: Προσεγγίζει σπίτια στην Κάτω Μάζα

Φωτιά στα Χανιά - Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου στο Newsbomb.gr: Απλωμένη σε 4 σημεία - Προσεγγίζει σπίτια στην Κάτω Μάζα - Νέο μήνυμα του 112

Φωτιά στα Χανιά - Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου στο Newsbomb.gr: Προσεγγίζει σπίτια στην Κάτω Μάζα

Η φωτιά που ξέσπασε στις Αγριλές, στον δήμο Καντάνου - Σελίνου, στα Χανιά 

ekriti
2'

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στα Χανιά και ειδικότερα στον χωριό Αργιλέ του δήμου Καντάνου-Σελίνου είναι απλωμένη σε τέσσερα σημεία, σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής, Περράκη Αντώνη, στο Newsbomb.gr.

Ο κ. Περράκης επισήμανε πως επιχειρούν εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ τόνισε πως «οι αγριεμένοι άνεμοι φουντώνουν τις διάσπαρτες εστίες».

Πρόσθεσε πως έχουν εκκενωθεί δύο οικισμοί στην περιοχή. Πρόκειται για τους οικισμούς Μάζα και Παππαδιανά, ενώ με μήνυμα από το 112 ζητήθηκε από τους πολίτες να εκκενώσουν προς Τεμένια.

Ο κ. Περράκης συμπλήρωσε ότι «μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια στην περιοχή». Τόνισε πως «η φωτιά πέρασε μέσα από δύο οικισμούς, τον Αργιλέ και τη Λειβάδα, ενώ τώρα προσεγγίζει τα σπίτια της Κάτω Μάζας».

Πολλά τα μέτωπα της φωτιάς - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Τα ενεργά πύρινα μέτωπα στην περιοχή είναι πολλά, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ενώ καίνε κοντά σε κατοικημένη περιοχή, δίχως να απειλούν σπίτια.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο ενισχύθηκαν και στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος 130 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες του Δήμου.

Στέλνει ενισχύσεις η Αθήνα για την κατάσβεση της φωτιάς

Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν προκειμένου να επιτευχθεί η κατάσβεση της φωτιάς, η Αθήνα στέλνει αεροπορικώς 33 πυροσβέστες για να συνδράμουν, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή