Προσλήψεις: Πώς κατανέμονται οι θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών ανά κλάδο

Προχωρά η διαδικασία προσλήψεων - Ανακοινώθηκαν σε ΦΕΚ οι οργανικές θέσεις - Που είναι τα εκπαιδευτικά κενά 
1'

Προχωρά η διαδικασία των προσλήψεων στους εκπαιδευτικούς και ήδη ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού οι οργανικές θέσεις και πως κατανέμονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας.

Πρόκειται για καθηγητές αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, καλλιτεχνικών, μουσικής και μουσικής επιστήμης, πληροφορικής, θεατρικής αγωγής, θεατρικών σπουδών και δραματικής τέχνης ανά περιοχή μετάθεσης και ανά σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, το ΦΕΚ αφορά στις 1.723 οργανικές θέσεις και τα κενά που υπάρχουν τόσο στα σχολεία, όσο και στα ειδικά σχολεία.

Να υπενθυμίσουμε ότι προσλαμβάνονται ήδη εκπαιδευτικοί και σε τεχνικές ειδικότητες για την βελτίωση των εκπαιδευτικών δεδομένων στα σχολεία της δευτεροβάθμιας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το υπουργείο Παιδείας ως την αρχή του Σεπτέμβρη θα γίνουν 10.000 προσλήψεις είτε νέες είτε λόγω συνταξιοδότησης.

Εξάλλου προσλήψεις γίνονται και εποχιακές και για άτομα που εργάζονται στην καθαριότητα σε σχολικά κτήρια μέσω δήμων.

Οι πίνακες αφορούν και θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών σε σχολές τυφλών και κωφών, παιδιών με εγκεφαλική παράλυση κ.ά.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να μειωθούν τα κενά που υπάρχουν αλλά και να ενισχυθούν τα ειδικά σχολεία. Πατήστε για να δείτε ποιες θέσεις περιλαμβάνουν οι πίνακες

FEK

Σχετικές ειδήσεις