Τέμπη: Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο σταθμάρχης

Ο προφυλακισμένος σταθμάρχης υπέβαλε αίτημα καθώς λήγει το διάστημα προσωρινής κράτησης
1'

Ο μοναδικός προφυλακισμένος σήμερα για την τραγωδία των Τεμπών, ο 60χρονος Λαρισαίος σταθμάρχης, ζητά από τον εφέτη ανακριτή να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star από το βραδινό δελτίο ειδήσεων μετά το αίτημα στον εφέτη-ανακριτή του συνηγόρου υπεράσπισης του σταθμάρχη για άρση ή αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του ο αντεισαγγελέας Εφετών, διατύπωσε γνώμη στον εφέτη-ανακριτή, ο οποίος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εκδώσει σχετική Διάταξη με την οποία θα αποφασιστεί εάν θα κάνει δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Σεπτεμβρίου λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του σταθμάρχη, ο οποίος κρατείται από το Μάρτιο του 2023 και εάν δεν υπάρξει κάποια άλλη δικαστική εξέλιξη, τότε θα πρέπει να αποφυλακιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ που είχε προφυλακιστεί, αντικαταστάθηκε η προσωρινή του κράτηση με κατ΄ οίκον περιορισμό και επιβολή εγγύησης 20.000 ευρώ.

Ο σταθμάρχης αντιμετωπίζει σωρεία αδικημάτων για τον θάνατο 57 ανθρώπων και τον τραυματισμό 181 επιβατών από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.