Δήμαρχος Πλατανιά: «Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες να μην επεκταθεί η φωτιά, δεν κινδυνεύουν σπίτια»

Μεγάλη κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών και της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να μην επεκταθεί περαιτέρω η φωτιά στα Μεσαύλια Χανίων. Η τελευταία ενημέρωση του Δημάρχου Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, μέσω του Newsbomb.gr.
INTIME, φωτογραφία αρχείου.
1'

Μερικές ώρες μετά την ύφεση του «πύρινου μετώπου» στο Ροδοβάνι του Σελίνου, στα Χανιά, «ξέσπασε» δεύτερη εστία πυρκαγιάς, αυτήν τη φορά στον Δήμο Πλατανιά. Η φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα (25/07), περίπου στις 11:30, μέσα σε ρυάκι στα Μεσαύλια λίγο πριν από την Κάντανο (ο Κακόπετρος είχε πληγεί σοβαρά και στο παρελθόν), κινητοποιώντας αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 2 ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες του Δήμου.

Λίγο πριν από τις 12:00, ήχησε και το «112», προειδοποιώντας τους περιπατητές που βρίσκονται στο φαράγγι Μεσαύλιων – Δελιανών, να απομακρυνθούν προς Δελιανά.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, υπογράμμισε ότι «το μέτωπο έχει κατεύθυνση προς Χαλέπα, πηγαίνει προς νότια επειδή οι άνεμοι άλλαξαν κατεύθυνση», μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Δύναμη της αστυνομίας βρίσκεται στο φαράγγι, ώστε να απομακρύνει από τη βόρεια πλευρά τυχόν περιπατητές οι οποίοι πεζοπορούν στο φαράγγι. Η τοπική διεύθυνση έχει αποκλείσει τις εισόδους, ενώ, συνδράμουν και εθελοντές με βυτία νερού. Δύο φορές επικοινώνησα με τον Υπουργό, τον κ. Κικίλια (σ.σ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας), ώστε να έρθει και δεύτερο ελικόπτερο. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κίνδυνος για οικιστικό κομμάτι», συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις