Λήμνος: Ατύχημα για γυναίκα στον Εσπερινό της Αγίας Παρασκευής - Πώς σώθηκε από τα χειρότερα

Λήμνος: Μια ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε από μεγάλο ύψος και σώθηκε χωρίς σοβαρά τραύματα
limnoslive.gr
2'

Κυριολεκτικά Άγιο είχε μια γυναίκα στη Λήμνο κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού χθες το απόγευμα στην εκκλησία της Αγία Παρασκευή στη Μύρινα.

Σύμφωνα με το limnoslive.gr η ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε από μεγάλο ύψος και σώθηκε χωρίς σοβαρά τραύματα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε στο κενό, προκαλώντας πανικό στους παρευρισκόμενους. Η άμεση αντίδραση των παρόντων απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς δύο γιατροί και η Αντιδήμαρχος Ιωάννα Διαμαντάρη βρέθηκαν δίπλα της και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Το σημείο του ατυχήματος στη φωτογραφία του limnoslive.gr

Οι γιατροί και η Αντιδήμαρχος προσπάθησαν να την καθησυχάσουν, διαπιστώνοντας πρώτα ότι δεν είχε χάσει τις αισθήσεις της. Ταυτόχρονα, φρόντισαν να δουν αν είχε τραυματιστεί από την πτώση, δεδομένου ότι το ύψος από το οποίο έπεσε ήταν αρκετά μεγάλο και το σημείο που έπεσε είναι σκληρή πέτρα. Η εκκλησία είναι χτισμένη πάνω σε βραχώδη λοφίσκο.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι, λόγω τόσο του συνωστισμού όσο και της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε, η γυναίκα ζαλίστηκε και έτσι βρέθηκε στο κενό. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε άμεσα και έφτασε γρήγορα στο σημείο, όμως η μεταφορά της στο ασθενοφόρο ήταν δύσκολη λόγω του δύσβατου σημείου.

Με τη βοήθεια πιστών, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ κατάφερε να μεταφέρει τη γυναίκα με ειδικό φορείο από το πάνω μέρος του τοίχου στο ασθενοφόρο. Την τραυματία συνόδευσε και η Αντιδήμαρχος Ιωάννα Διαμαντάρη στο Νοσοκομείο της Λήμνου, στο οποίο υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της.