Ολυμπιακοί Αγώνες 2004: Το κορίτσι που έσβησε τη φλόγα μιλά για την ιστορική βραδιά

«Είχαμε κάνει κάποιες πρόβες, ελάχιστες, σίγουρα δεν μας προετοίμασαν για αυτό που θα αντιμετωπίζαμε εκείνη τη στιγμή» αναφέρει η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2004: Το κορίτσι που έσβησε τη φλόγα μιλά για την ιστορική βραδιά
1'

«Ήταν μία εμπειρία που αργότερα κατάλαβα την αξία της. Εκείνη τη στιγμή το ζούσα σαν παιδάκι. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά, δεν στραβοπάτησα στις σκάλες» ξεκινάει λέγοντας η Φωτεινή στην εκπομπή Επίλογος της ΕΡΤ.

Η 10χρονη τότε Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου μεγάλωνε στα παιδικά χωριά SOS. Άναψε το φαναράκι της και μεταλαμπάδευσε το φως των Αγώνων της Αθήνας το 2004 στους θεατές Ολυμπιακού Σταδίου υπό τις νότες του Μάνου Χατζιδάκη.

Μιλάει και αναφέρει πως εκείνη η στιγμή επηρέασε τη ζωή της στη πορεία.

«Είχαμε κάνει κάποιες πρόβες, ελάχιστες, σίγουρα δεν μας προετοίμασαν για αυτό που θα αντιμετωπίζαμε εκείνη τη στιγμή. Το κατάμεστο στάδιο, τις μεγάλες οθόνες, δεν ήξερα δηλαδή ότι θα προβληθώ όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο»

Η Φωτεινή, πλέον, κάνει το διδακτορικό της στη μοριακή βιολογία στο Francis Crick Institute.

«Σίγουρα αυτό που μου έχει μείνει ανεξίτηλο, επειδή τότε το συζητούσαμε και πολύ στο σχολείο, επειδή ήμασταν παιδάκια όταν μιλούσαμε για το ολυμπιακό ιδεώδες, όταν λέγαμε για το πόσο σημαντική είναι η αξία της, πόσο σημαντική είναι η αξία της προσπάθειας και της προσωπικής τελειοποίησης, γιατί αυτό δείχνουν οι αθλητές μέσα από την προσπάθεια τους. Άλλοι τα καταφέρνουν στα 20, άλλοι στα 35 και παίρνουν το χρυσό μετάλλιο ή το αργυρό μετάλλιο και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πρότυπο για εμάς. Μέσω αυτού, θέλω κι ελπίζω κι εγώ να μπορέσω να κουβαλήσω μέσα από τη δική μου ζωή, τις αξίες αυτές.» κλείνει λέγοντας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή