Ρέθυμνο: Πολιτιστικές εκδηλώσεις με κοινωνικό χαρακτήρα στον Δήμο Μυλοποτάμου

Πολιτιστικές εκδηλώσεις θα διενεργηθούν τις επόμενες ημέρες στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Πολιτιστικές εκδηλώσεις με κοινωνικό χαρακτήρα στον Δήμο Μυλοποτάμου

Λιμάνι Ρεθύμνου.

INTIME.
2'

Στίγμα κοινωνικού χαρακτήρα έχουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μυλοποτάμου, οι οποίες στοχεύουν, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, στη στήριξη της τοπικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα, ο δήμος συνεχίζει να ενισχύει την τοπική κοινωνία μέσω των πολιτιστικών του εκδηλώσεων, προσδίδοντας έντονο κοινωνικό χαρακτήρα στις δράσεις του και στο πλαίσιο αυτό, οι πρόσφατες παραστάσεις γέλιου από τον Στάθη Μονιάκη, στο Πέραμα και στη δημοτική κοινότητα της Αξού, αποτέλεσαν μια σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση των κοινωνικών σκοπών της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, ο κωμικός αφηγητής Στάθης Μονιάκης διέθεσε το βιβλίο του «365 Ανέκδοτα, ένα για κάθε μέρα», αναφέροντας ότι «το βιβλίο δεν θα πωλείται, αλλά θα προσφέρεται στον κόσμο κατά τις παρουσιάσεις του, οι οποίες γίνονται δωρεάν. Κάθε θεατής θα μπορεί, κατά βούληση, να αφήνει κάποιο ποσό, το οποίο θα μετατρέπεται σε τρόφιμα για τα συσσίτια και τις ανάγκες των ανθρώπων που δυσκολεύονται οικονομικά».

Οι θεατές ανταποκρίθηκαν με θέρμη, συγκεντρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία θα διατεθούν για την υποστήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ως προς την κάλυψη βασικών αναγκών σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Μέρος των εσόδων δόθηκε επίσης για την αγορά εκπαιδευτικών παιχνιδιών για το νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο της Αξού. Τα έσοδα από την εκδήλωση στο Πέραμα δόθηκαν στο σύνολο τους στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Μυλοποτάμου έκανε λόγο για μαθήματα ανθρωπιάς, επισημαίνοντας ότι είναι «εξαιρετικά σημαντικό η αξία της προσφοράς να εμπνέει την κοινότητά μας, ιδίως σε μια εποχή όπου ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη έχουν υποστεί σοβαρούς κλυδωνισμούς. Η συνεισφορά των δημοτών πολιτών, κάνει τη διαφορά στην ανάπτυξη μιας δυνατής και ενωμένης κοινότητας».

Στο μεταξύ, με την αρχή πως «Παράδοση δεν είναι η διατήρηση της στάχτης, αλλά η μετάδοση της φλόγας», ο Λαογραφικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Σητείας «ΚΡΗΤΩΝ Ρίζες» διοργανώνει στις 29 και 30 Ιουλίου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, στην κεντρική πλατεία της Σητείας, το 2ο Φεστιβάλ Ανάδειξης της Παγκρήτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τίτλο για το τρέχον έτος «Κι όσο η Κρήτη τραγουδεί ... και το Χορό θα Στένει ...». Στόχος, λένε οι διοργανωτές, είναι η ανάδειξη των βιωμάτων, των διδαχών και της επιρροής του τοπικού ηχοχρώματος του εκάστοτε προσκεκλημένου δεξιοτέχνη της κρητικής μουσικής. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ζωντανή μουσική από καλεσμένους Κρήτες καλλιτέχνες, και παρουσίαση παραδοσιακών χορών απ' όλη την Κρήτη.

Αρωγοί-συνδιοργανωτές στην πολιτιστική προσπάθεια για τη Σητεία είναι η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, ο Δήμος Σητείας και το Λιμενικό Ταμείο Σητείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή