Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Νέες κατηγορίες και συμπληρωματικές απολογίες για τους χούλιγκανς

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι διάλογοι από τη δράση των χούλιγκανς - Ξανά ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Οι κατηγορούμενοι χούλιγκανς κλήθηκαν σε συμπληρωματικές απολογίες, καθώς τους αποδόθηκαν νέες κατηγορίες, ανάμεσα τους εγκληματική οργάνωση που δρούσε από το 2019, ανθρωποκτονία, αλλά και συμμετοχή στα επεισόδια στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού και ΑΕΚ το 2023.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι διάλογοι από τη δράση των χούλιγκανς.

Από την περασμένη Τετάρτη, ο ένας μετά τον άλλον οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη περνούν και πάλι την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθούν για 14 νέες κατηγορίες. Ανάμεσα σ’ αυτές, τα επεισόδια στο γήπεδο Καραϊσκάκη στις 23 Απριλίου 2023, ληστείες, κλοπές, εμπρησμοί, εκρήξεις και ναρκωτικά για ορισμένους απ’ αυτούς.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Έχετε συγκροτήσει σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο, τουλάχιστον όμως από τις αρχές του 2019, επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση αποτελούμενη από περισσότερα των τριών πρόσωπα, που επιδιώκει τη συστηματική τέλεση περισσότερων κακουργημάτων και πλημμελημάτων».

Η Τατιάνα Δουβαρά, δικηγόρος κατηγορουμένου, ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star: «Μ’ ένα πολύ εκτενές κατηγορητήριο, έχει σχεδόν τον μισό ποινικό κώδικα επάνω (…) Η δικαιοσύνη αυτό που οφείλει να κάνει είναι να διερευνήσει για κάθε περιστατικό ποιος είναι ο πραγματικός αυτουργός και να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Στο νέο κατηγορητήριο «πρωταγωνιστεί» ξανά όλη η ηγετική ομάδα των 7 ατόμων, ανάμεσά τους ο φερόμενος αρχηγός με το παρατσούκλι «Κοντός», αλλά και ο «Ρουμάνος», ο «Shark».

Για τα επεισόδια στο γήπεδο Καραϊσκάκη το 2023, αναφέρεται ότι προκάλεσαν εκρήξεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ζωές. Επιπλέον, κατηγορούμενοι βρέθηκαν με φώσφορο στα χέρια έπειτα από τα επεισόδια στου Ρέντη. Για τις αρχές, αυτό σημαίνει ότι κρατούσαν φωτοβολίδες. Μάλιστα, ένας από τους διαλόγους που έχει καταγραφεί αποκαλύπτει στοιχεία

Κατηγορούμενος: Να ξέρεις, θα γίνει έλεγχος και σε αποθήκες εκεί στο Καραϊσκάκη και σε τέτοια.

Άνδρας: Από εκεί δεν προμηθεύτηκαν τις φωτοβολίδες;

Κατηγορούμενος: Όχι ρε! Από τη Μαρίνα Ζέας.

Άνδρας: Τι είναι αυτό;

Κατηγορούμενος: Μια μ@λ@κι@ εκεί που είναι τα πλοία κάτω στον Πειραιά. Στο Πασαλιμάνι κοντά. Πήγανε και κλέψανε κάτι πλοία, ιστιοφόρα και τέτοια καΐκια και τους πήραν τις φωτοβολίδες.

Οι συμπληρωματικές απολογίες θα ολοκληρωθούν στο τέλος Αυγούστου.

Σχετικές ειδήσεις