Αυτό είναι το πιο δροσερό μέρος στην Ελλάδα - Οι κάτοικοί του δεν έχουν ζήσει ποτέ καύσωνα

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν γνωρίζουν τι σημαίνει καύσωνας 
Καθημερινές αποδράσεις/ Youtube
1'

Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο ζεστές χώρες της Ευρώπης και ιδίως τα τελευταία χρόνια που οι καύσωνες είναι όλο και πιο συχνοί και ο υδράργυρος φτάνει στα ύψη. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα η ζωή στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη τους καλοκαιρινούς μήνες. Παρολά αυτά υπάρχουν μέρη της Ελλάδας στα οποία η λέξη καύσωνας δεν υφίσταται.

Λόγος γίνεται φυσικά για την περιοχή Βλάστη της Κοζάνης, οπού ο υδράργυρος παραμένει πάντα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ενδεικτικά, τον Ιούλιο του 2023 η χώρα υπέφερε από έναν ακόμη ισχυρό καύσωνα, με τις θερμοκρασίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς κελσίου. Ωστόσο, στη Βλάστη την ίδια στιγμή η θερμοκρασία έφτανε τους 12,4 βαθμούς Κελσίου.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως κοντά στην εν λόγω περιοχή βρίσκεται η πόλη η οποία κατέχει το ρεκόρ χαμηλότερης καταγεγραμμένης θερμοκρασίας όλων των εποχών στην Ελλάδα. Πρόκειται για την Πτολεμαϊδα, στην οποία στις 27 Ιανουαρίου 1963, ο υδράργυρος έφτασε τους -27,8 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις