Πολύνεκρο τροχαίο στη Μεσσηνία: Αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη ο οδηγός της νταλίκας

Τι εξετάζουν οι Αρχές για το πολύνεκρο τροχαίο στη Κυπαρισσία
Eurokinissi
2'

Στη ΜΕΘ του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα μεταφέρθηκε από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ο 19χρονος φαντάρος που τραυματίστηκε στο φρικτό τροχαίο που έγινε στην περιοχή της Ελαίας στη Μεσσηνία.

Ο 19χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Μιλώντας στον Alpha, ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε: «Ο άτυχος στρατιωτικός υπηρετούσε στη Ρόδο και ο γιος του είχε καταταχθεί στην Καλαμάτα και πήγαν στην ορκωμοσία του παιδιού. Στην επιστροφή το πήραν μαζί τους και δυστυχώς η μοίρα τους έπαιξε αυτό το τραγικό παιχνίδι, να θρηνήσει όλη η τοπική κοινωνία τον πατέρα και το μικρό κοριτσάκι και να είναι ο φαντάρος σοβαρά τραυματισμένος».

Σε άλλο σημείο ο δήμαρχος ανέφερε: «Οι τραγικές φιγούρες μάνα και κόρη ήταν στη Ρόδο και από ότι έχω μάθει από τον στρατό έρχεται ψυχολόγος να τους βοηθήσει ψυχολογικά, καθώς και το άλλο κορίτσι που είναι στο χωριό».

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οδηγός της νταλίκας, βάσει νόμου, θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαρύτατες ποινές: «Σε πολύνεκρο τροχαίο από αμέλεια, ο υπαίτιος μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης έως έξι μήνες. Αν ο οδηγός ενός φορτηγού δεν έχει διασφαλίσει, ότι το όχημα του είναι ενδεικτικά ασφαλές και προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα τιμωρείται με κάθειρξη από 10 έως 20 χρόνια, ενώ αν τα θύματα είναι πολλά μπορεί να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Υπενθυμίζεται, ότι ο οδηγός της νταλίκας είχε εμπλακεί ξανά στο παρελθόν σε θανατηφόρο τροχαίο, χωρίς να κατηγορηθεί.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν:

  • Για ποιο λόγο εξετράπη της πορείας της η νταλίκα
  • Με τι ταχύτητα έτρεχε ο οδηγός της νταλίκας
  • Σε τι κατάσταση ήταν τα λάστιχα

Σχετικές ειδήσεις