Θεσσαλονίκη: Πολυεθνική σπείρα εξαπατούσε πολίτες για δήθεν δάνεια και επενδύσεις σε crypto

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα
1'

Η έρευνα της αστυνομίας οδήγησε στην εξιχνίαση απατών εις βάρος πέντε ατόμων, καθώς ταυτοποίηθηκαν 6 άτομα τα οποία κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 85.000 από τους παθόντες.

Η έρευνα διεξήχθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας-Χορτιάτη με τη βοήθεια της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας και παράλληλα στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας με τις Αρχές της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Ισπανίας και της Λετονίας.

Μεταξύ των δραστών ταυτοποίηθηκαν δύο ημεδαπές 55 και 29 ετών καθώς και 4 αλλοδαποί (από Βουλγαρία, Λετονία και Γαλλία), 35, 30, 28 και 20 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία τόσο για απάτη όσο και για απάτη με υπολογιστή σε συνδυασμό με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι απάτες οι οποίες πραγματοποίηθηκαν στο χρονικό διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2022 - Σεπτεμβρίου 2023, αφορούσαν χορήγηση δανείου, αγορά οχήματος και προϊόντων μέσω διαδικτύου, καθώς και επενδύσεις σε χαρτονομίσματα. Το συνολικό ποσό που κατάφεραν να αποσπάσουν οι δράστες ανήλθε σε 84.835 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Σχετικές ειδήσεις