Καιρός: Έρχεται καύσωνας με 40άρια - Ενδείξεις για σοβαρή κακοκαιρία μέσα στον Αύγουστο

Μπορεί η ζέστη να είναι αφόρητη στις αρχές Αυγούστου ωστόσο ο μήνας κρύβει... εκπλήξεις
2'

Τα 40ρια βρίσκονται και πάλι προ των πυλών και μάλιστα σύντομα σύμφωνα με την καιρική πρόγνωση τον καιρικό αναλυτή Θεοφάνη Χατζηγρίβα.

Όμως υπάρχουν και ενδείξεις για σοβαρά καιρικά φαινόμενα εντός του Αυγούστου.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση:

«Αρκετή ηλιοφάνεια μέχρι και το τέλος της νέας εβδομάδας στη χώρα μας τουλάχιστον, αλλά δεν θα επεκταθούμε παραπάνω.

Έτσι λοιπόν σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά και κεντρικά της χώρας, με το μελτέμι όμως να κρατάει σε ανεκτά επίπεδα τις τιμές σε ολόκληρο το ανατολικό ηπειρωτικό τμήμα, αλλά και μεγάλο μέρος των νησιωτικών του Αιγαίου.

Μέχρι την Τρίτη ο δυτικός και κεντρικός τομέας θα πλησιάσει τους 37 με 40 πολύ τοπικά, βαθμούς ,τους 35 με 38 στη Μακεδονία, τους 34 με 36 σε ανατολικές ηπειρωτικές και 30 με 33 στο Αιγαίο, με εξαίρεση τα ανατολικά και νότιο ανατολικά νησιωτικά όπου τοπικά θα είναι υψηλότερη. Αισθητή θερμοκρασιακή διαφορά θα έχει η βόρεια, με την νότια Κρήτη.

Μικρή υποχώρηση του υδραργύρου θα έχουμε το διήμερο Τετάρτης-Πέμπτης τη νέα εβδομάδα, καθώς θα ενισχυθούν γενικώς οι άνεμοι, και με μικρή πιθανότητα πολύ τοπικής αστάθειας στα βορειότερα.

Από την Παρασκευή, και κυρίως το επόμενο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο από δυτικά, με τις υψηλότερες τιμές άνω και των 40 βαθμών Κελσίου, να τις βλέπουμε στον δυτικό κορμό, την Θεσσαλία, αλλά και την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Υψηλές θα είναι οι τιμές και στην βόρειο δυτική Πελοπόννησο.

Δυστυχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα καθώς τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν να επηρεάζεται γενικά η χώρα μας από κύμα πιθανώς σοβαρού καύσωνα μετά το τέλος της νέας εβδομάδας.

Είναι πολύ νωρίς όμως να μιλάμε για τότε, οπότε όπως κάνουμε πάντα περιμένουμε.

Υπάρχουν και κάποιες ενδείξεις για σοβαρή κακοκαιρία μέσα στον Αύγουστο».