Μαίνεται η πυρκαγιά στην Εύβοια: Ήχησε το «112» για εκκένωση τριών οικισμών – Ενισχυμένες δυνάμεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται το «πύρινο μέτωπο» στις Πετριές Ευβοίας. Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί περαιτέρω, ενώ, εστάλησαν τέσσερα μηνύματα από το «112» στους κατοίκους.

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Εύβοια: Ήχησε το «112» για εκκένωση τριών οικισμών – Ενισχυμένες δυνάμεις
INTIME.
2'

Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που «ξέσπασε» σήμερα το μεσημέρι (29/07) σε δασική έκταση στις Πετριές Ευβοίας. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:17 σε δασική έκταση ανάμεσα στις περιοχές Πετριές και Κριεζά του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ με ριπές 7 μποφόρ.

Οι ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εστιάζουν τις προσπάθειες ανάμεσα στους οικισμούς Πετριές και Κριεζά, καθώς και νότια του οικισμού Πετριές, προς τον κάμπο του Δύστου.

Πλέον, στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, 16 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για τον εναέριο συντονισμό τους.

Συνδράμουν, επίσης, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Ταυτόχρονα, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από την Αγία Μαρίνα 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, καθώς και πυροσβεστικό πλοιάριο από τον Πειραιά.

Από το «112», την υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα προς τους πολίτες. Συγκεκριμένα:

  • Στις 15:28 εκδόθηκε για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή Πετριές Ευβοίας.
  • Στις 15:46, για απομάκρυνση:
  • Από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος.
  • Από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια
  • Στις 15:53 για απομάκρυνση από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους, στις 17:06, από Κριεζά προς Βέλος.

Ακόμη, έχει ενημερωθεί για ανάλογες ενέργειες και το Λιμενικό Σώμα, ενώ, στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της ΕΛΑΣ για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή