Παραιτήθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής που καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού αθλήτριας

Καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού, κατάχρηση ανηλίκου και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας

Παραιτήθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής που καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού αθλήτριας
1'

Παραίτησή υπέβαλε ο ομοσπονδιακός προπονητής της γυμναστικής, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού, κατάχρησης ανηλίκου και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μετά την κοινοποίηση της μηνυτήριας αναφοράς από τον Αλέξανδρο Αδαμίδη, πληρεξούσιο δικηγόρο της πρωταθλήτριας, ο καταγγελλόμενος υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή.

Η ποινική προκαταρκτική διαδικασία συνεχίζεται καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα έχουν κληθεί να καταθέσουν μάρτυρες σχετικά με την υπόθεση που έχει σοκάρει τον αθλητικό κόσμο και την κοινωνία της ενόργανης γυμναστικής.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής καταγγέλλει το συγκεκριμένο προπονητή, καθώς παρόμοιες καταγγελίες έχουν καταθέσει άλλες τέσσερις αθλήτριες κατά το παρελθόν. Παρ' όλα αυτά «όλες οι ως άνω καταγγελίες, ποινικά τέθηκαν στο αρχείο λόγω παραγραφής των αδικημάτων». Μάλιστα, επισημαίνεται στη μηνυτήρια αναφορά ότι «υπάρχουν και τουλάχιστον άλλες δύο περιπτώσεις κακοποιήσεων αθλητριών από τον ίδιο, οι οποίες τελικά δεν προχώρησαν σε καταθέσεις επίσημα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή