Φωτιά στην Εύβοια: Καίει ανεξέλεγκτα το μέτωπο στις Πετριές – Μάχη από τα εναέρια μέσα πριν νυχτώσει

Ανεξέλεγκτο εξακολουθεί να μαίνεται το «πύρινο μέτωπο» στις Πετριές Ευβοίας. Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί περαιτέρω και τα εναέρια μέσα θα δώσουν μάχη μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας. Νωρίτερα, εστάλησαν τέσσερα μηνύματα από το «112» στους κατοίκους.
INTIME.
2'

Σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που «ξέσπασε» σήμερα το μεσημέρι (29/07) σε δασική έκταση στις Πετριές Ευβοίας. Η πυρκαγιά σημειώθηκε στις 15:17 και αυτήν τη στιγμή, το κυρίως μέτωπο βρίσκεται εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Αλώνια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Οι ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν εστιάσει τις προσπάθειες ανάμεσα στους οικισμούς Πετριές και Κριεζά, καθώς και νότια του οικισμού Πετριές, προς τον κάμπο του Δύστου.

Πλέον, στο σημείο επιχειρούν 189 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Για την αεροπυρόσβεση, έχουν διατεθεί 26 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 16 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου. Προληπτικά έχει μεταβεί στην περιοχή πυροσβεστικό πλοιάριο και το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής. Επίσης, δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Από το «112», την υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εκδόθηκαν πέντε μηνύματα προς τους πολίτες. Συγκεκριμένα:

  • Στις 15:28 εκδόθηκε για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή Πετριές Ευβοίας.
  • Στις 15:46, για απομάκρυνση:
  • Από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος.
  • Από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια
  • Στις 15:53 για απομάκρυνση από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους, στις 17:06, από Κριεζά προς Βέλος.
  • Λίγο πριν τις 20:30 εκκενώνονται και το χωριό Κοσκινά προς Ζάρακες

Ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε ακόμη πως «εξαρχής δόθηκε προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και των οικισμών, προστατεύθηκε ο υδροβιότοπος της Λίμνης του Δύστου και μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές»

«Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας δίνουν πραγματική μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και οι συνθήκες το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα είναι δυσκολότερες. Μεγάλη προσοχή από όλους μας. Για οτιδήποτε νεότερο, θα ακολουθήσει επόμενη ενημέρωση». συμπλήρωσε.

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο, «Όλυμπος».

Σχετικές ειδήσεις