Φωτιά στις Πετριές: Εκτάκτως στην Εύβοια ο Βασίλης Κικίλιας

Ο Βασίλης Κικίλιας μεταβαίνει στην Εύβοια καθώς μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις Πετριές.
INTIME NEWS
1'

Στην Εύβοια μεταβαίνει εκτάκτως ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας λόγω της φωτιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Πετριές και έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη παρά την τιτάνια μάχη που δίνουν οι 190 πυροσβέστες που επιχειρούν στο πεδίο, μαζί με τα εναέρια μέσα τα οποία θα πραγματοποιούν ρίψεις μέχρι το τελευταίο φως του ηλίου.

Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν εστιάσει τις προσπάθειες ανάμεσα στους οικισμούς Πετριές και Κριεζά, καθώς και νότια του οικισμού Πετριές, προς τον κάμπο του Δύστου.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου. Προληπτικά έχει μεταβεί στην περιοχή πυροσβεστικό πλοιάριο και το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής. Επίσης, δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών

Από το «112», την υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εκδόθηκαν πέντε μηνύματα προς τους πολίτες. Συγκεκριμένα:

  • Στις 15:28 εκδόθηκε για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή Πετριές Ευβοίας.
  • Στις 15:46, για απομάκρυνση:
  • Από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος.
  • Από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια
  • Στις 15:53 για απομάκρυνση από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους, στις 17:06, από Κριεζά προς Βέλος.
  • Λίγο πριν τις 20:30 εκκενώνονται και το χωριό Κοσκινά προς Ζάρακες