Η «μαφία» των παράνομων μισθώσεων ακινήτων - Νοίκιαζαν ακόμα το κλειστό γήπεδο Τάε Κβον Ντο

Νέα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος με παράνομες μισθώσεις κτηρίων του Δημοσίου, που έπεσε στα «δίχτυα» του Τμήματος Εκβιαστών της ΕΛΑΣ.
EUROKINISSI.
3'

Κύκλωμα με παράνομες μισθώσεις κτηρίων του Δημοσίου αποκάλυψε το Τμήμα Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας, πριν από μερικά εικοσιτετράωρα. Μέλη ήταν δύο υπάλληλοι της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, οι οποίοι –όπως φαίνεται– δεν δίσταζαν να προχωρούν ακόμη και σε… μαφιόζικες πρακτικές.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, φέρεται να είχαν καταχραστεί περισσότερα από 400.000 ευρώ, ενώ, έφτασαν στο σημείο να μισθώνουν μέχρι και το κλειστό γήπεδο Τάε Κβον Ντο, στο Φάληρο. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας συνάδελφος, που επιχείρησε να… βάλει τάξη κάνοντας απλώς τη δουλειά του, δέχθηκε βάναυση επίθεση με σφυρί.

Υπάλληλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ζήτησε από μισθωτές πάρκινγκ στο Μαρούσι να παραδώσουν τον χώρο, καθώς η μίσθωση είχε λήξει και υπήρχαν απλήρωτες οφειλές και τελικά κατέληξε με ανοιγμένο κεφάλι στο ΚΑΤ. Δράστης της επίθεσης ένας εργαζόμενος του πάρκινγκ, ήδη έγκλειστος στη φυλακή για ενδοοικογενειακή βία, ηλικίας 19 ετών. Μάλιστα, είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του υπαλλήλου, πριν του επιτεθεί με σφυρί.

«Η επίθεση εις βάρος μου πιθανόν να σχετίζεται με τα καθήκοντα της εργασίας μου και συγκεκριμένα με υποθέσεις τις οποίες έχω χειριστεί ως υπεύθυνος βραχυχρόνιων μισθώσεων της Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου στην οποία εργάζομαι», ανέφερε το θύμα της επίθεσης ξυλοδαρμού στους άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών, «ανοίγοντας» έναν μεγάλο κύκλο ερευνών που οδήγησε σε αποκαλύψεις για τη δράση δύο συναδέλφων του, οι οποίοι –όπως προέκυψε– νοίκιαζαν παράνομα χώρους, εν αγνοία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου.

Ζημιά άνω των 400.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα μετά την επίθεση, φέρεται να είχε μιλήσει στους αστυνομικούς για ύποπτες κινήσεις ορισμένων συναδέλφων του αλλά και για τρεις υποθέσεις που είχαν προκύψει προβλήματα με τη μίσθωση. Δύο υπαίθριους χώρους στάθμευσης σε Παλαιό Φάληρο και Μαρούσι και έναν χώρο στη Ζάκυνθο.

«Είχα ενημερωθεί προφορικά από άλλους συναδέλφους μου, ότι “κρυφοί ιδιοκτήτες” ήταν πίσω από τις εταιρείες που είχαν μισθώσει τους δύο υπαίθριους χώρους στάθμευσης οχημάτων οι Μ.Δ και ο Κ.Γ. Την περίοδο που είχαν γίνει οι μισθώσεις, υπεύθυνη στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ήταν η Τ.Α, η οποία διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Μ.Δ.», υποστήριξε το θύμα.

Το κουβάρι άρχισε να «ξετυλίγεται» και οι αρχές προχώρησαν σε εσωτερικό έλεγχο στην εταιρεία του δημοσίου, όπου προέκυψε πως οι δύο υπάλληλοι –η Τ.Α και ο Σ.Ι.– προχωρούσαν σε παράνομες μισθώσεις. Κομβικό ρόλο είχε η γυναίκα, καθώς ήταν προϊσταμένη του ανάλογου τμήματος.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν πως έπαιρναν τα χρήματα είτε σε φακέλους είτε σε… τσάντες και οι συναντήσεις γίνονταν σε καφετέριες.

Σχετικές ειδήσεις