Λειψυδρία: Αυτά είναι τα μέτρα που εξετάζονται για να μην πούμε το νερό... νεράκι

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο Μαξίμου
Pexels.com
1'

Αντικατάσταση των παλιών δικτύων, ώστε να αποφευχθούν όσο γίνεται περισσότερο οι διαρροές του νερού, κατασκευή λιμνοδεξαμενών, μονάδες αφαλάτωσης κ.ά., περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν Τα Νέα, ο κατάλογος με τις επεμβάσεις που ετοιμάζονται για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που πλήττει πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Τα μέτρα για τη λειψυδρία

Τα μέτρα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο Μαξίμου. Σύμφωνα με Τα Νέα, επειδή κάθε περιοχή έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δεν μπορεί να εφαρμοστεί ένα ενιαίο μέτρο για όλες τις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το νερό, αποφασίστηκε να γίνει μια προτεραιοποίηση των περιοχών, προκειμένου να επιλεγεί η κατάλληλη λύση για το πρόβλημα.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η σύσταση μιας task force από τα αρμόδια υπουργεία, η οποία θα τρέξει το όλο πρόβλημα και θα αναλάβει να βρει και πρόσθετη χρηματοδότηση. Ειδικότερα, το σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας περιλαμβάνει την κατασκευή υβριδικών μονάδων παραγωγής ρεύματος με αιολικά, φωτοβολταϊκά, αντλησιοταμίευση και μονάδες αφαλάτωσης που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ρεύματος και γλυκού νερού για ύδρευση και άρδευση.