Πολυχρονόπουλος για την δίωξη σε βάρος του: «Ακούστε και την άλλη πλευρά - Είμαι εδώ δεν κρύβομαι»

Η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, της μητέρας και του γαμπρού του
3'

Ποινική δίωξη σε βάρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου ασκήθηκε από την εισαγγελία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος.

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του μετά την γνωστοποίηση της εισαγγελικής απόφασης δηλώνει ότι δεν έχει ενημερωθεί αρμοδίως, καθώς το έμαθε από τα ΜΜΕ και τα δελτία ειδήσεων, ενώ σημειώνει πως «είμαι πάντα εδώ, ουδέποτε κρύφτηκα» και ότι «θα απαντήσω για άλλη μία φορά, σε όλα όσα μου αποδίδονται, για να αποδειχθεί περίτρανα πως μπορώ να σας κοιτάζω με ψηλά το κεφάλι και καθαρο βλέμμα»

Ολόκληρη η δήλωση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

«"Audiatur et altera pars" - ακούστε και την άλλη πλευρά.

Μέσω των δελτίων ειδήσεων και των ΜΜΕ πληροφορήθηκα πως ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος μου, χωρίς ούτε εγώ ούτε οι συνήγοροί μου να έχουμε ενημερωθεί, ως τώρα, αρμοδίως. Όπως μάλιστα αναφέρεται στα σχετικά ρεπορτάζ, κατηγορούμαι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με μέλη την υπέργηρη, ηλικίας ογδόντα (80) ετών μητέρα μου και τον γαμπρό μου, βοσκό στην Αίγινα.
Από πλευράς μου είμαι πάντα εδώ, ουδέποτε κρύφτηκα, έχω παραδώσει στις Αρχές όλα τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει πως η κατηγορία για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες δεν αντέχει σε λογική, κριτική και νομική σκέψη και άποψη.
Η θέση μου δεν έχει αλλάξει από την πρώτη στιγμή. Δεν έχω καταχραστεί ούτε ένα Ευρώ από τα χρήματα της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».
Ευθύς ως κληθώ από τις Δικαστικές Αρχές θα απαντήσω, για άλλη μία φορά, σε όλα όσα μου αποδίδονται, για να αποδειχθεί περίτρανα πως μπορώ να σας κοιτάζω με ψηλά το κεφάλι και καθαρό βλέμμα, όπως άλλωστε κάνω όλα αυτά τα χρόνια.
Υ.Γ. Προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη. Προαπαιτούμενο του κράτους δικαίου είναι να ενημερώνεται πρώτα ο κατηγορούμενος και μετά να γίνονται διαρροές.

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Αλέξανδρος Αθ. Κατσιφός - Νικόλαος Γ. Αλεξανδρής»

Ποινική δίωξη και στην μητέρα και τον γαμπρό του Πολυχρονόπουλου

Έπειτα από εισαγγελική έρευνα επτά μηνών η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση δίωξης για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος τόσο σε βάρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, όσο και σε βάρος της μητέρας και του γαμπρού του.

Από την προανάκριση προέκυψε πως μεγάλο μέρος των χρημάτων που λάμβανε από δωρεές ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος» κατέληγαν σε παικτικούς λογαριασμούς στοιχηματικών εταιριών, ενώ η μητέρα του και ο γαμπρός του φέρονται να διευκόλυναν τη δράση του, αφού από τους λογαριασμούς τους πέρασαν διάφορα ποσά προερχόμενα από τις δωρεές, χρήματα που φέρεται να κατέληγαν στον ίδιο.

Δωρέες μεγαλύτερες του 1 εκατομμυρίου ευρώ φέρεται πως κατατέθηκαν σε λογαριασμούς της μητέρας και του γαμπρού του ιδρυτή του Άλλου Ανθρώπου τα τελευταία τρία χρόνια, με τουλάχιστον 600.000 ευρώ να καταλήγουν σε λογαριασμούς του Πολυχρονόπουλου, ενώ το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκαν αναλήψεις μετρητών οδηγεί την Αρχή για το Ξέπλυμα στο συμπέρασμα ότι το ποσό πονταρίστηκε και χάθηκε σε τυχερά παιχνίδια.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος από την πρώτη στιγμή αρνείται ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και υποστηρίζει πως όλα τα χρήματα από τις δωρεές διατέθηκαν στον «Άλλο άνθρωπο».

Σχετικές ειδήσεις