Φωτιά στην Εύβοια: «Οι άνεμοι ήταν πολύ δυνατοί, μας κύκλωσε η φωτιά και εγώ πήγα να καώ»

«Φορούσα τον εξοπλισμό μου και έχει περάσει η φωτιά και με έχει κάψει από τον εξοπλισμό», είπε μεταξύ άλλων ο τραυματίας πυροσβέστης που πάλεψε με τη φωτιά στην Εύβοια
GLOMEX
1'

Φλόγες ύψους 25 μέτρων απείλησαν τους οικισμούς Κριεζά και Πετριές στην Εύβοια.

Ευτυχώς η κατάσταση σήμερα είναι βελτιωμένη με την φωτιά να είναι μεν περιορισμένη, ωστόσο υπάρχουν ακόμη ενεργά μέτωπα. Μάλιστα από τη μάχη στη φωτιά τραυματίστηκαν 2 πυροσβέστες.

Ο ένας εξ' αυτών μίλησε στο Star και το Βαγγέλη Γκούμα για όσα έζησε.

Αναλυτικά όσα είπε ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στη μάχη του με τις φλόγες: «Κατεβαίνοντας για να κάνουμε την κατάσβεση οι άνεμοι ήταν πολύ δυνατοί, μας κύκλωσε η φωτιά πολύ γρήγορα, βάλαμε όπισθεν στο αυτοκίνητο και προσπαθήσαμε να μη μας κυκλώσει, εν τέλει μας κύκλωσε και εγώ πήγα να καώ», δήλωσε αρχικά ο πυροσβέστης.

«Έτρεξα γύρω στα 800 μέτρα, με προσπέρναγε η φωτιά, προσπέρναγε το αμάξι, προσπαθήσαμε να τρέξουμε εγώ και ο συνάδελφος , καταφέραμε να είμαστε εδώ με τις οικογένειες μας πάλι, να έχουμε αγκαλιά τα παιδιά μας», είπε εμφανώς συγκινημένος ο εποχικός πυροσβέστης που μπήκε μέσα στην φωτιά προσπαθώντας να τη σβήσει.

Ο εποχικός πυροσβέστης κάηκε σε χέρι και μάγουλο με την ένταση της φλόγας να είναι τέτοια που πέρασε μέσα από τον ειδικό εξοπλισμό. «Φορούσα τον εξοπλισμό μου και έχει περάσει η φωτιά και με έχει κάψει από τον εξοπλισμό», δήλωσε.

Στο Βαγγέλη Γκούμα μίλησε επίσης η σύζυγος του πυροσβέστη εκφράζοντας το παράπονό της. «Όλα αυτά τον χειμώνα θα τα ξεχάσουν, αυτό είναι το θέμα. Εμένα με νοιάζει που είναι εδώ, που είναι καλά στα παιδάκια του», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις