Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις αποζημιώσεις – Θα κατασκηνώσουν έξω από την Π.Ε. Μαγνησίας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο αγροτών Μαγνησίας, οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις αποζημιώσεις που δεν έχουν λάβει ακόμα, αλλά και για τα έργα που δεν έγιναν μετά την κακοκαιρία «Ντάνιελ».
1'

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες με αφορμή τις αποζημιώσεις που όπως λένε δεν έχουν λάβει από το κράτος, καθώς και για τα έργα αποκατάστασης μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ντάνιελ», που όπως υποστηρίζουν, δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο αγροτών Μαγνησίας, οι αγρότες θα κατασκηνώσουν έξω από την Π.Ε. Μαγνησίας, στο παλιό κτήριο της Νομαρχίας, μέχρι να ακουστούν τα αιτήματά τους.

Ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις στην Καρδίτσα

Να σημειωθεί πως κινητοποίηση με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα πραγματοποίησαν την Τρίτη οι αγρότες της Καρδίτσας στον κόμβο του Ε65 ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Οι αγρότες μεταξύ άλλων ζητούν άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις σε ποσοστό 100% για τις ζημιές που υπέστησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, να αντιμετωπιστούν οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα και το υψηλό κόστος παραγωγής, με ουσιαστικά μέτρα στήριξης, αλλά και να πάρουν σάρκα και οστά αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν τις περιοχές που καταστράφηκαν από την επέλαση της τελευταίας θεομηνίας.

Παράλληλα θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, στον οποίο θα κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους και το διεκδικητικό πλαίσιο. Τόνισαν επίσης πως αν η κυβέρνηση δεν δώσει λύσεις θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, και δεν θα εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες και τα χωριά τους.