Ηράκλειο: «Είναι θαύμα ότι ζει» λέει η σύζυγος του Ελληνοκαναδού που ξυλοκοπήθηκε άγρια

Οι Αρχές έχουν εκδόσει εντάλματα σύλληψης για δύο άτομα ενώ αναζητούνται ακόμη δύο για τον άγριο ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού επιχειρηματία στο Ηράκλειο Κρήτης

Ηράκλειο: «Είναι θαύμα ότι ζει» λέει η σύζυγος του Ελληνοκαναδού που ξυλοκοπήθηκε άγρια
3'

Πήγαν στην Κρήτη για διακοπές και κατέληξαν στο νοσοκομείο ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας με τη σύζυγό του, η οποία ζητά δικαιοσύνη για την άγρια επίθεση σε βάρος του, από νταήδες στο κέντρο του Ηρακλείου, οι οποίοι δύο εβδομάδες μετά παραμένουν σύλληπτοι.

Μιλώντας στο Star η σύζυγος του Εμμανουήλ Κακουλάκη περιγράφει την κατάσταση του άνδρα της, ο οποίος τη Δευτέρα έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Για μένα το σημαντικό είναι ο Εμμανουήλ να γυρίσει πίσω στη ζωή. Αλλά αυτοί είναι ακόμα ελεύθεροι και δεν έχουν συλληφθεί δυο εβδομάδες μετά. Ξέρω ότι η αστυνομία θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Το πιστεύω αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως λέει, από τη μία νιώθει ανακούφιση που ο σύζυγός της ζει, ωστόσο νιώθει και θυό και οργή για το γεγονός ότι οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

«Στον Καναδά όπου ζω, οι κατηγορούμενοι φθάνουν ενώπιον του δικαστικού συστήματος πολύ γρήγορα γιατί αποτελούν απειλή για την κοινωνία στο σύνολό της. Δεν πιστεύω ότι κανείς θα ήθελε να είναι στη θέση μας αυτή τη στιγμή γιατί βρεθήκαμε στην κόλαση. Δεν μπορώ να τους αποκαλέσω ανθρώπους, θέλουμε δικαιοσύνη. Αγαπώ τους Κρητικούς και ακόμα και τώρα βγαίνω από το νοσοκομείο και ο κόσμος με σταματάει στο δρόμο και λέει "συγγνώμη, συγγνώμη". Ο κόσμος σχεδόν κλαίει. Όλη η Ελλάδα είναι μαζί σου. Αυτά τα λόγια με κάνουν δυνατή», είπε η σύντροφος του θύματος.

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών

Ο 49χρονος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στις 16 Ιουλίου με αφορμή μία παρατήρηση για τσιγάρο, και έμεινε στο νοσοκομείο δύο εβδομάδες, ενώ υποβλήθηκε σε δύο χειρουργεία και νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σοβαρή βλάβη στο μάτι.

«Αναρρώνει σιγά σιγά μέρα με την ημέρα, αλλά η πλήρης ανάρρωση όπως μιλήσαμε με τους γιατρούς μπορεί να πάρει ένα χρόνο. Βλέπει πολύ θολά. Είναι θαύμα ότι ακόμα ζει. Ήταν μεταξύ θανάτου και ζωής...», είπε η σύντροφός του συγκλονίζοντας.

Για τον άγριο ξυλοδαρμό του επιχειρηματία έχουν ταυτοποιηθεί ένας 31χρονος και ένας 32χρονος σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ δύο ακόμη άτομα αναζητούνται. Όλοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Μάλιστα ο δικηγόρος του Ελληνοκαναδού, Μανώλης Τρούλης απέστειλε επιστολή στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, με την οποία ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών, τονίζοντας ότι «Είναι ακατανόητο ότι σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, σε ένα νησί όπως η Κρήτη, η αστυνομία δεν μπορεί να εντοπίσει και να συλλάβει άτομα για ένα τόσο άγριο και βίαιο έγκλημα».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή